/*

18 Aug 2013

Hanya iringan DOA sahaja dapat ku lakukan :'(

Gaza Under Attack
Entri diambil oleh Blog Tuan Denaihati dan diolah oleh aku.
Versi 1 : Palestin , GAZA
Dunia kini akhir zaman. Semua arahan Allah dilanggar hambanya. Ini lah salah satu tanda tanda hari kiamat atau hari pembalasan kian dekat dengan kita. Kezaliman Israel amat kejam dan zalim sekali terhadap saudara kami. Hanya Allah sahaja yang tahu bagaimana perasaan saudara kami disana.

Segelintir manusia zaman sekarang, tidak menghiraukan apa yang berlaku kepada saudara seISLAM diROGOL,diCINCANG,diBAKAR. Semoga Allah membuka hati mereka yang boleh dikatakan zalim. 

Doa untuk Rakyat Palestin yang berada dalam kekejaman Israel Laknatullah : 

Ya Allah mudahkanlah perjalanan kami ke Syurga (3x).
Ya Allah hukumlah Isr4el (3x).

Dengan dunia akhir zaman, kezaliman Isr4el selama ini kepada agamamu, kepada saudara kami kepada negeri saudara kami ini.
Ya Allah Engkau lebih mengetahui tentang hal saudara kami.
Kami hambamu datang dari tempat jauh dan dekat, berkumpul di tempat yang penuh berkat, di malam bersejarah ini.
Ya Allah Engkau lebih mengetahui mengenai saudara kami.

Kami hamba-hambamu ya Allah, datang dari jauh dekat berkumpul di malam yang berkat.
Ya Allah ampuni dosa kami, dosa kedua ibu bapa kami (3x).


Janganlah kau mengazabkan kami Ya Allah, kami hamba-hambamu.
Sekiranya Kamu ampunkan dosa kami, Kamu Tuhan Pengampun lagi Maha penyayang penuh kasih sayang, Ya Allah kuatkan iman kami, murahkan rezeki, amankan rumah tangga, negeri dan negara kami, cemerlangkan anak-anak kami.
Anak-anak kami adalah amanah darimu Ya Allah, berilah mereka berjaya dunia dan akhirat nanti, berilah mereka berjaya untuk menolong sunnah Nabi Muhamad SAW.


Ya Allah hukumlah Isr4el, Ya Allah hukumkan Isr4el.
KO Isr4el, KO Isr4el, Isr4el KO, KO Isr4el, Isr4el KO dalam peperangan ini Ya Allah. Mudah-mudahan perjuangan saudara kami di Gaza dipermudahkan dengan pertolonganmu Ya Allah.


Kalaulah kamu Ya Allah pernah tenggelamkan Firaun di dalam laut, Kamu telah izinkan kepada bumi Mu telan Qarun … Ya Allah, Kamu telah melaknat Namrud …. Dan begitu juga Abu Lahab .. Maka sungguh mudah untuk Kamu bagi menjahanamkan Isr4el dalam peperangan ini.
Tidak larat kami nak melihat anak-anak saudara kami di Gaza dalam suasana tidak selamat, dalam dan luar rumah … Ragut, Rogol, Bakar, Cincang manusia dan macam-macam jenayah, Ya Allah habis negara saudara kami dimusnahkan oleh Isr4el … Gaza dah habis Ya Allah … Tebing Barat Ya Allah rapat ke pagar Ya Allah ..


HANCUR ISR4EL, TUMBANG ISR4EL (3x)

Versi 2 : Mesir
Berbeza yang berlaku di Bumi Mesir. Umat Islam di Mesir juga dibunuh, dipenggal kepala hidup hidup dan bermacam lagi tentera syaitan yang berupa manusia yang lakukan kepada Umat Islam. Umat Islam disana menegakkan Islam di negara mereka. 

Perkara ini berlaku kerana pergolakan politik di negara mereka. Manusia yang tidak berperikemanusiaan membuang Presiden Mesir mereka iaitu Dr Mursi. Jadi, rakyat Mesir membuat demonstrasi besar besaran. Perkara ini juga ada berkait dengan Syiah iaitu ajaran sesat. Entah pape je ajaran tu. Moga dijauhkan dengan anasir anasir yang macam tu. 

Sedikit info tentang Syiah :-
Syiah (شيعة Syi'aṯ) ialah mazhab kedua terbesar dalam Islam selain daripada Sunni. Muslim Syi'ah mengikuti Islam berbeza dengan apa yang diajarkan oleh Nabi Muhammad dan Ahlul Bait-nya kerana menolak hadis yang berlawanan dengan kepercayaan mereka.[1] Syi'ah menolak kepemimpinan dari tiga Khalifah Sunni pertama malah sebahagian mereka menghina para Khulafa'Ar-Rasyidin yang merupakan sahabat Rasulullah S.A.W ini [2]seperti juga Sunni menolak Imam Syi'ah. Bentuk tunggal dari Syi'ah adalah Shī`ī (Bahasa Arab: شيعي.) menunjuk kepada pengikut dari Ahlul Bait dan Imam Ali. Tetapi Ali bin Abi Talib dan para Ahlul Bait sendiri telah menolak kepercayaan Syi'ah dan menyatakan mereka sebagai kafir.[perlu rujukan] Kebanyakan Sunni Islam mengatakan bahawa Mahzab Syiah merupakan satu kefahaman yang bercanggah dengan ajaran Islam kerana fahaman ini mendakwa bahawa Ali iaitu sepupu Rasulullah sepatutnya menjadi khalifah selepas kewafatan Baginda, dan bukannya Abu Bakar.[3][4]  -Dari Wikipedia

Aku berdoa agar kedua kedua negara ini selamat. #PrayForGaza #PrayForMesir

1 comment:

  1. Bilion terima kasih diucapkan kerana menyertai kontes contest #‎DuitRaya‬ dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati yer untuk mengetahui update terkini contest dari masa kesemasa.

    ReplyDelete