/*

28 Nov 2013

Most Awesome River Island Style For SGP

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

River Island kini di www.Zalora.com.my . Tak tahu River Island ni apa? Haaa . Meh aku nak cerita.  River Island adalah salah sebuah nama besar di dalam industry fesyen yang bukan sahaja telah menempa nama di United Kingdom, malah telah melebarkan legasinya ke Ireland, Timur Tengah, Asia dan serata Eropah. Mereka menghasilkan penampilan yang unik bagi setiap koleksi dengan harga yang rendah! Macam macam fesyen ada. Aku felt in love dengan beberapa style River Island ni. *cehhh*

Antaranya ialah ;

 
 Tattoo Print Boxer 

Memandangkan aku ni peminat setia Boxer , Boxer ni wajib aku pakai di mana mana aku berada. Bak kata pepatah , aku ngan boxer ni macam isi dengan kuku. Hahaha. Bila first time aku ke Zalora dan menjenguk fesyen River Island , mata aku tertumpu kepada boxer ni. Aku rasa boxer ni memang unik sebab ada tattoo dicetak di boxer ni. Tak pernah lagi aku terjumpa sepanjang aku hidup boxer macam ni. Second thing membuatkan aku tertarik dengan boxer ni kerana , harganya amat murah!!!! RM129.00 RM64.50 sahaja. Jenguk sini berminat dengan boxer ni - www.Zalora.com.my


 
 Grey Marl Zip Through Hoodie 

Di musim sejuk ni, Hoodie ni memang diperlukan kepada setiap manusia melainkan manusia itu 'tak pernah berasa sejuk' hehehe. Bagi aku lah, Hoodie ini juga boleh digayakan untuk keluar bersama awek kerana hoodie ni nampak menarik dan sesuai untuk digayakan diluar. Selain itu, aku sangat suka dengan style macam ni kerana ... ia merupakan warna KELABU ! Antara warna yang aku minati. Yeayyyy ! Sesiapa berminat boleh jengik di sini - http://www.Zalora.com.my/

 
 Grey Contrast Panel Canvas Plimsolls 

Lagi lagi Grey , lagi Kelabu . Kan aku dah cakap aku peminat setia KERABU KELABU. Kasut Canvas juga antara yang aku minati sejak kecil lagi. Bahagian dalam kasut ni berpad manakala bahagian luar dari bahan getah. Ini membuatkan aku dan juga anda selesa untuk memakai kasut yang direka khas oleh River Island. Warnanya juga begitu menarik kerana bukan sahaja warna Grey yang ada pada kasut. Ianya ada warna Biru dan Putih. Menarik bukan? Jika berminat boleh tengok sini - http://www.Zalora.com.my

 
 Grey Metal Aviator Sunglasses

Tidak macho bagi seorang lelaki kalau tiada Sunglasses. Lagi lagi kalau spek mata hitam yag direka khas oleh River Island. Memang sesuai sekali untuk lelaki yang macho. Hehhee . Antara ciri ciri Sunglasses ini ialah 
Panjang bingkai x Tinggi bingkai
- (5.5” x 1.8”)
- Bingkai diperbuat daripada bahan berasaskan logam
- Dengan kemasan kecerunan kanta kelabu
- Rekaan kemasan tangkai tirus dengan hujung melengkung bagi tujuan keselamatan
 Berminat dengan kaca mata ini? Jenguk sini - http://www.Zalora.com.my
 
 
Empat pilihan aku yang aku berminat dengan rekaan River Island ini. Actually, banyak lagi yang anda boleh lihat rekaan River Island ini. Anda boleh tengok di website www.zalora.com.my . Selamat Membeli Belah dengan rekaan River Island di Zalora!

Terkini : Tanker Terbakar di Lebuhraya DUKE

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Gambar Tanker Terbakar di Lebuhraya DUKE  

Tanker terbakar di lebuhraya DUKE menghala ke Jalan Duta. Semua kenderaan diarah pusing balik - kawalan Trafik Polis.

Kesesakan yang teruk di lebuhraya DUKE arah itu. Jadi elakkan menggunakan DUKE menghala ke Jalan Duta. Harap maklum.


 
Gambar Tanker Terbakar di Lebuhraya DUKE 


 
 Gambar Tanker Terbakar di Lebuhraya DUKE 


26 Nov 2013

Senarai Pemain Kelantan Musim 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Pemain Baru Kelantan 2014 

 Senarai Pemain Kelantan Musim 2014

Goal Keeper:
Khairul Fahmi Che Mat
Shahrizan Ismail
Syazwan Yusoff


DF:
Aziz Ismail
Faiz Suhaimi ( Baru )
Tuan Faim ( Baru )
Faizul Nazlin Sayuti ( Baru )
Nik Shahrul Azim
Zairul Fitree Ishak
Farisham ismail
Nazri Ahmad ( Baru )
Obinna Nwaneri


Mid Fielder:
Badhri Radzi
Mohamad Shawky ( Baru )
Amar Rohidan ( Baru )
Brendan Gan ( Baru )
Khairul Izuan Rosli
Tengku Hasbullah ( Baru )
Zaharul Nizam ( Baru )


ST:
Ghaddar ( Baru )
Forkey Doe ( Baru )
Fakri Saarani
Shakir Ali ( Baru )
Famirul Asyraf Sayuti ( Baru )




#Ghaddar is Backk !!!!!!!!!!!!!!!! GomoKelateGomo

25 Nov 2013

Teaser : Haruman wangi lagi menyegarkan untuk Si Gadis Jelita

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Menatang ni aku dapat petang tadi. Nak tahu apakah benda ni? Tunggu entry akan datang. Menarik tauu. Gadis gadis harus mencuba. Tak lupa juga makcik makcik. Ekekekkeeke. Tunggu tawww !!!
 

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.


Jom dapatkannya sekarang...

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

24 Nov 2013

Aktiviti Paranormal ?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

http://4.bp.blogspot.com/__ROP5h8snXQ/TQdvyDeSa8I/AAAAAAAAA7E/l2qQ7DuzSKM/s1600/Hantu%2BKak%2BLimah%2BBalik%2BRumah%2B3.jpg 

Aktiviti Paranormal ni biasanya aku tengok di TV7 rancangan Seekers. Memang menyeramkan walaupun takde kewujudan makhluk makhluk yang menyeramkan ni. Rancangan tu akan menjemput satu artis untuk bersama sama menyiasat. Memang hati kering lah artis yang berani tu . Aku respecttt!

Yang seramnya, seorang artis menjemput akan ditinggalkan seorang diri di tempat yang dikatakan 'berhantu'. Artis itu hanya ditinggalkan dengan gadget gadget seperti camera. Woooo. Memang seram lahh. Kalau dua orang boleh tahan. Orang yang lemah semangat + lemah iman tak boleh join mende cennggina. Kene histeria baru tahu. HAHAHAHA

Bagi aku, tak payah kot nak buat siasatan pasal menda yang tak berfaedah ni. Secara tak langsung, lu orang menakutkan orang yang menonton. Tak hairanlah , kalau budak budak sekarang ni lebih takut dengan hantu daripada yang Maha Esa. Ini daripada pandangan aku. Jangan marah kepada peminat Aktiviti Paranormal..

Sesiapa yang berminat dengan Aktiviti Paranormal boleh lah menjenguk ke page Wujud (Panaromal Team) . Kat page tu lu orang boleh tengok hantu hantu , cerita hantu , semua ada lah.

23 Nov 2013

Mega Giveaway by Mojatcerewet.com

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com sejumlah RM255 Topup untuk dimenangi! Klik banner atau klik SINI untuk join !

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com dianjurkan oleh Mojat dan disponsor oleh Adam Faiz,Fatin Farhanah,Munirah Rahman,Aina roseberry,Ana Ahmad,Cik Amal,Kasih Lestari Abadi,Anis AMira,Izyanyancinnamon,Maisarah,Hawa Syazana dan coretanku inpirasiku !

Hadiah daripada Denaihati Network

Assalamualiakum & Salam Sejahtera!



Ini adalah hasil aku berblogging. Alhamdulillah. Terima Kasih Denaihati Network . Siapa kata berblogging suatu yang sia sia?

22 Nov 2013

Oh My Ganu Full Video/Movie ( Watch Online / Download)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


http://mediahiburan.karangkraf.com/polopoly_fs/1.221775.1384660884!/image/image.jpg_gen/derivatives/landscape_560/image.jpg 
Oh My Ganu Full Video / Movie


Oh My Ganu Full Movie Watch Online
- SINI
Oh My Ganu Full Movie Download - Akan Datang

21 Nov 2013

Villa Nabila akan difilemkan ?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Keratan akhbar ini aku ambik dari Berita Harian. Mungkin betul dan mungkin sangkaan ini hanya khabar angin sahaja. Kalau dibuat filem pun okay. Tapi janganlah jadi macam Highland Tower. Memalukan Industri perfileman Malaysia sahaja. Pihak produksi juga harus merancang filem ini dengan teliti supaya filem ini menarik :)


Selain itu, Berita Harian juga sempat bermalam di Villa Nabila untuk merungkai segala misteri dan melihat sendiri apa yang akan berlaku jika bermalam disitu. Tetapi malangnya, tidak ada apa-apa yang kelihatan sepanjang pihak Berita Harian bermalam di Villa Nabila. Yang ada hanyalah bau kapur barus. Kapur barus tu kapur untuk memandikan mayat

http://www.faizalfredley.com/wp-content/uploads/2013/11/villa-nabila.jpg

Filem Villa Nabila
Untuk mengetahui tentang filem ini , kita tunggu dari pihak MIG. Bagi aku, kalau buat lagi menarik. Seperti yang aku cakapkan , pihak produksi harus berfikir untuk menjadikan filem ini menarik.

Buat duit dengan RedDelima.com

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Home


Pasti semua inginkan duit dengan mudah kan? Duit sekarang ni merupakan aset paling penting dalam kehidupan. Tiada duit , siapalah kita ini. Orang sekarang berkawan pun kerana duit. Sampaikan berkahwin pun kerana duit. MasyaAllah.

BUAT DUIT DENGAN INTERNET

Jadi, aku ingin memperkenalkan RedDelima.Com iaitu sebuah website yang menjual barangan seperti baju , Handbag , Wallet , Scarf dan berbagai bagai jenis barangan. Tetapi, dengan RedDelima.Com kita dapat menjana duit melaluinya. 

Macam mana? Sekejap lagi saya akan terangkan. Ia berfungsi sebagai Affiliates
APA ITU AFFILIATES ? Baca SINI.

Dah faham kan? Ia terbahagi kepada dua iaitu Pay Per Sale dan Pay Per Click. Bagi PPS kita harus menjual barangan RedDelima.Com melalui link yang diberi. Komisyen akan diberi bagi setiap barangan yang dijual. Untuk PPC pula , konsep sama macam 8Share tetapi ianya hanya ada satu link sahaja. Ini lebih menyenangkan lagi.

Tapi perlu aku ingatkan jangan sesekali menggunakan teknik fraud click. Jangan suruh sesiapa click! Setiap yang klik kita akan dapat RM0.03. Try bayangkan
Sehari - RM0.03 x 100 = RM3
Seminggu - RM0.03 x 700 = RM21
Sebulan - RM0.03 x 3000 = RM90 

KAYA! KAYA! KAYA! KAYA! 

TUTORIAL BUAT DUIT DENGAN RedDelima.Com

1- Klik SINI terlebih dahulu.

2- Seterusnya, klik My Account di atas sebelah kanan. 

3- Selepas itu, bagi yang ada akaun Facebook boleh tekan Facebook Sign In. Bagi yang ada Twittter, Klik Twitter Sign In. Anda juga boleh Sign in dengan Google. 


4. Selepas Sign In, akan keluar paparan macam ni. So, lepas tu Klik dekat Affialiates seperti yang aku tandakan di gambar atas.

5- Jika dah keluar , korang scroll kat bawah sekali. Dan ada satu icon  . KLIK situ. Jangan disini. Disini hanya gambar sahaja.


6. Isikan semua yang ada disitu. Bila dah isi. Klik SAVE !


7. Dah Berjaya! Klik Banners & Links untuk mengambil code banner dan links untuk dipromosi di blog. 


Sekarang anda boleh menjana duit dengan RedDelima.Com. Apa apa pertanyaan bolehlah tinggalkan komen. :')


Bukti pembayaran dari RedDelima.Com kepada aku :


20 Nov 2013

Tips Rumah Tangga - Mencari kebahagiaan hidup bersama

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Tips Rumah Tangga 

Setiap suami isteri pasti inginkan kebahagiaan dalam berumah tangga. Tanpa bahagia , sesebuah rumah tangga itu akan musnah! Amat perit sekali suami/isteri jika hidup dengan bergaduh , bertengkar dan sebagainya. Jelas sekali Tuan Denaihati dan isteri seorang yang tabah dengan dugaan. Nak tahu ? KLIK SINI 

Keluarga yang bahagia idaman setiap pasangan. Suami mahupun isteri harus bekrjasama untuk melahirkan sebuah rumah tangga yang sangat bahagia. Mengikut kajian, setiap hari pasti ada penceraian yang berlaku. MasyaAllah :'(



Pada kali ini, aku akan berkongsi sedikit tips rumah tangga bahagia. Semoga tips ini bermanfaat kepada semua pembaca www.AimanAziz.com

Tips Rumah Tangga Bahagia :
1. Sering melakukan kegiatan bersama-sama seperti makan bersama, keluar berjalan berdua-duaan, beriadah dan mandi bersama.
Aktiviti ini harus dilakukan bersama pasangan. Lebih elok jika tidak bersama anak - anak kerana anda akan berasa kekok. Lakukan aktiviti ini di tempat tempat yang menarik.

2. Galakkan isteri tidur di atas lengan suami. Isteri yang penyayangakan berada di belakang bahu sebelah kanan suami ketika berjalan.
Ini harus dipratikkan selalu. Kalau kali pertama lakukan ini memang akan berasa janggal. Lama-lama , InsyaAllah akan jadi lebih selesa,

3. Jaga agar mulut dan badan tidak berbau agar suami sentiasa mahu berseronok dengan isteri
Yang ini tersangatlah penting kerana jika mulut atau badan anda berbau, pasti pasangan rasa tidak selesa untuk bercakap dan bersama. 

4. Tukar gaya penampilan setelah beberapa ketika untuk mengelakkan jemu kepada pasangan.
Isteri harus mengambil berat tentang perkara ini. Tidak lupa juga suami. Lagi menarik kalau explore tentang fesyen bersama.

5. Sekiranya ada pergaduhan atau pertengkaran, cuba ingat kembali kenangan manis semasa bercinta dan berbulan madu.


6. Kenangkan jasa dan susah payah isteri mengandung dan melahirkan anak.

Para suami ingat ni! Jangan ingat nak main sahaja. Hehhee

7. Sekiranya berlaku penceraian (bagi pasangan Islam untuk talak satu dan dua saja) jangan mudah menghalau isteri keluar dari rumah sebelum habis edah kerana mungkin suami isteri berminat untuk bersatu kembali (rujuk).

8. Suami kena lebih mesra dengan keluarga mentua kerana sekiranya rumah tangga menghadapi masalah, ibu bapa mentua boleh membantu dari segi nasihat.

Suami harus belajar dengan orang yang lebih berpengalaman untuk lebih mesra dengan mentua.

9. Suami jangan tumpu perhatian yang berlebihan kepada dunia luar berbanding keluarga sendiri.(fikirkan)

10. Isteri jangan lebih banyak masa menyibukkan diri dengan dunia luar, seperti aktif dengan kegiatan persatuan, berpolitik atau terbabit dengan jualan langsung.

Isteri kena banyak sibukkan diri di rumah sahaja. 

Sumber dari Sini dan diolah balik oleh www.AimanAziz.com

Sepuluh tips aku berikan ini sudah memadai. Anda harus bijak mencari ruang untuk bersama pasangan seperti Tuan Denaihati. Walaupun banyak dugaan yang menimpa, beliau tetap bersabar dan teruskan hidup. Sekarang, sudah 25 Tahun berumah tangga tetapi romantik tetap ada dalam diri bersama pasangan.

Yang paling penting, sentiasalah berdoa kepada yang MAHA ESA supaya dikurniakan kebahagian dalam berumah tangga. Aku doakan yang terbaik kepada yang sudah berumah tangga.


Dari Aisyah radhiallahu anha ia berkata:Suatu ketika Rasullah SAW , mengerjakan solat malam, ketika akan witir beliau mengatakan: “Bangunlah, dan dirikanlah solat witir wahai Aisyah!”. “Allah mengasihi lelaki yang bangun malam kemudian solat lalu membangunkan isterinya sehingga solat, jika tidak mahu ia perciklah wajahnya dengan air”. Hadits riwayat Muslim, Shahih Muslim bi Syarh An-Nawawi, 6/23.

Jom ke BLOG DENAIHATI WWW.DENAIHATI.COM

#WW - Komisyen dari RedDelima.Com

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!



Nak tahu bagaimana nak menjana duit dengan RedDelima.Com ? Tunggu next entry yea :-D

Tips mendapat Pembaca Setia Blog dari Blooggers Dot Com

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Tips mendapat Pembaca Setia Blog

Pembaca amat penting dalam dunia blogging. Tanpa pembaca , blog takkan hidup. Untuk mendapatkan pembaca TERsangatlah susah! Ia nya perlukan kemahiran dan pengaruh yang besar. Jadi, aku nak dedahkan tips supaya mendapat Pembaca Setia Blog.


Tips Mendapat Pembaca Setia dari Blooggers dot Com
Step pertama:
Buat list senarai blogwalking.saya syorkan blogwalking ke blog2 yang menggunakan platform wordpress.Paling kurang 30blog dalam list tu.

Step kedua:
Blogwalking setiap hari dan tinggalkan komen pada entri blog berkenaan.Ini penting.Sekurang2nya blogwalking 5 blog sehari.tapi blog yg sama. 

Step ketiga:
Teruskan membuat blogwalking kerana mereka akan kembali singgah di blog anda suatu hari nanti.InsyaAllah.


Aku harap anda mendapat pembaca Setia :-) Usaha tangga Kejayaan !

19 Nov 2013

Simple GA - 3D Puzzle

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Boleh KLIK gambar atas jika berminat dengan Hadiah tu :-) 

Secara jujurnya, aku tak pernah lagi tengok menatang ni sebelum ni. Pestaim kot tengok. Naseb baik Bro MarQis ada share tentang mende ni. Kalau tak buat , dah ketinggalan zaman dah aku ni. Hehehe , Serius mende alah ni COOL. Kalau ade kat tempat aku, dah lame aku simpan buat koleksi. 

Aku harap dapat sangat 3D Puzzle ini !

Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu Kedua (2) - Video Full

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Full Video Maharaja Lawak Mega 2013 (MLM 2013) minggu kedua

Antara yang bertanding untuk Maharaja Lawak Mega 2013 Minggu 2 :
1. JAMBU     2. SEPAHTU     3. NABIL   4. OSAMA    5. BOCEY

6. SHIRO      7. COMEY        8. MAMU   9. SYJ         10. BOBOI

11. WALA      12. KUCAI       13. TULANG     14. SAYWHO     15. ZERO


Video akan diupdate selepas kami dapat sumber :-)

(Gambar) Reka Bentuk iPhone 6

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Khabar angin mengatakan iPhone 6 akan dikeluarkan untuk menjadi produk baru bagi Apple selepas iPhone 5C dikeluarkan

Berikut ialah gambar reka bentuk iPhone 6 yang belum rasmi lagi.

gambar rekabentuk the new iPhone 6

Screen bagi gajet Apple (iPhone 6) ini dijangkakan sebesar 4.8 inci tanpa mengecilkan dimensi gajet tersebut. Apa pun kalau ini reka bentuk sebenar, agak menarik juga. Terbaik!

Lagi gambar iPhone 6 :

gambar rekabentuk the new iPhone 6

gambar rekabentuk the new iPhone 6

gambar rekabentuk the new iPhone 6

18 Nov 2013

Bini Aku Hantu Langsuir Full (Watch Online / Download)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


http://pbs.twimg.com/media/BTnRIcjCcAArTWa.jpg:large 

 Watch Online Bini Aku Hantu Langsuir : Akan Datang
Download Bini Aku Hantu Langsuir : Akan Datang

Jangan Lambung dan Goncang Bayi Anda !!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

http://lh3.ggpht.com/-kHL8rhYrnGg/UGkd7aGocFI/AAAAAAAAo3s/q3ruGJOxNqQ/lambung_thumb.jpg?imgmax=800 

Sejak dulu lagi lambung bayi ini dah menjadi kebiasaan bagi ibu bapa untuk bergurau dengan anak anak. Memang boleh bergurau tetapi ada hadnya. Janganlah hendak bergurau sampai menjejaskan kesihatan bayi anda.

Ibu bapa perlu mengambil perhatian tentang perkara ini. Kalau tidak ibu bapa , pasti ada adik beradik yang ingin lambung bayi. Jadi, sebagai ibu bapa kita perlu menasihati mereka demi kesihatan bayi.


KESAN LAMBUNG BAYI

Ini perkongsian dari Blogger Innanie Ariffin.

Selain itu, kesan melambung atau menggoncang bayi boleh menyebabkan SBS. SBS merupakan kecederaan otak bayi disebabkan goncangan atau pergerakan kepala yang kuat. Boleh berlaku dalam tempoh sesingkat 5 saat pergerakan yang kuat. Kecederaan yang serius boleh menyebabkan kecacatan otak yang lama, serius dan kekal pada bayi. Ianya berlaku apabila kepala bayi digoncang atau dihentak dengan objek walaupun objek lembut seperti bantal. Ada teori mengaitkan dengan pergerakan seperti menimang bayi, menaiki buaian serta memegang bayi ketika seseorang sedang marah atau bergaduh boleh menyebab berlakunya SBS. Sebab lain ialah penderaan bayi (child abuse) dan selalunya mempunyai kesan-kesan penderaan yang lain.
Perkara ini berlaku kerana kepala bayi mempunyai nisbah yang lebih besar berbanding badan mereka, leher yang lemah dan struktur otak yang masih belum matang serta lebih kandungan air berbanding orang dewasa.
Amalan menimang atau menggoncang sering dilakukan oleh penjaga terutama bila bayi tidak mahu berhenti menangis. Ada yang menimang bayi kerana untuk menenangkan bayi dan ada juga melakukannya ketika marah atau penat menjaga bayi.
Ini bukanlah kes SBS pertama yang saya rawat. Sebelum ini saya juga pernah merawat seorang bayi di wad kanak-kanak yang mempunyai kecederaan otak yang serius dikhuatiri berpunca daripada menaiki buaian.

Cara mencegah Penyakit SBS 

Jangan sesekali menggoncang bayi anda ketika marah atau untuk bermain.
Jangan memegang bayi anda ketika marah.
Jikalau anda tidak dapat menenangkan bayi anda, lebih anda tinggalkan bayi anda untuk sementara waktu di dalam katil bayi atau kepada orang lain.
Minta bantuan orang lain.
Maka, saya sangat berharap agar ibu bapa dan penjaga semua dapat mengambil serius dan peka tentang Baby Shaken Syndrome ini. Ianya bukanlah kes terpencil malah di Amerika Syarikat sebanyak 1500 kes dilaporkan setiap tahun. Mereka juga telah mengharamkan sebarang bentuk alat menggoncang bayi seperti buaian.

17 Nov 2013

Chikaro Full Movie (Watch Online/Download)

Assalamualaikum & Salam Sejhatera!



Tajuk : Chikaro
Tarikh Tayangan : 26 Disember 2013
Pelakon : Izzue Islam, Adleena Nordin, Izara Aisyah
Genre : Romantik
Pengarah : Nizam Zakaria

Trailer Chikaro Full Movie :

Chikaro Full Movie Watch Online : Akan Datang
Chikaro Full Movie Download : Akan Datang

Hanyut (Almayer's Folly) Full Movie (Watch Online / Download)

Assalmualaikum & Salam Sejahtera!



Tajuk : Hanyut (Almayer's Folly)
Tarikh Tayangan : 19 Disember 2013
Pelakon : Peter O'Brien, Sofea Jane, Khalid Salleh,
Adi Putra, Diana Danielle, Alex Komang, Bront Palarae
Genre : Sejarah
Pengarah : U-Wei

Trailer Hanyut Full Movie :


Hanyut Full Movie Watch Online : Akan Datang
Hanyut Full Movie Download : Akan Datang

Laki Laki Full Movie (Watch Online / Download)

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!



Tajuk : Laki-Laki
Tarikh Tayangan : 19 Disember 2013
Pelakon : Angah, Zul Handyblack, Adey Syafrien, Mie Raja Lawak, Azrel Ismail
Genre : Komedi
Pengarah : Ahmad Rusli

Trailer Laki Laki Full Movie :

Laki laki Full Movie Watch Online : Akan Datang
Laki Laki Full Movie Download : Akan Datang

16 Nov 2013

Dikir Barat : Man Khan & Ustaz Azhar Idrus

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!



Dikir barat ini dinyanyikan oleh Man Khan iaitu Penyanyi Dikir Barat tersohor. DIkir barat ini hanyalah sebagai gurauan sahaja. Tapi ada selitkan info yang menarik. Kalau buat macam ni pun mesti best.


Siapa nak tengok dikir barat sila ke http://www.youtube.com/watch?v=mYUUKtfBCAg
Video tak boleh attach kat sini. 

Ephyra Idaman Saya

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


photo 2
KLIK !

PRODUK EPHYRA IDAMAN SAYA

Siapa tak kenal produk yang HOT sekarang ni. Duta pun HOT juga. Produk ape? EPHYRA! Apa? EPHYRA! Produk ini makin lama makin HOT dek kerana keberkesanannya oleh pengguna. Serius! Dah ramai blogger yang menggunakan produk EPHYRA ini memberikan feedback yang baik. Antaranya blogger MiaLiana dan Peej

Kredit : Google

Inilah duta Produk Ephyra. Sungguh bahagia pasangan ini. Nampak dari waut wajah pun memang nampak sihat dengan menggunakan produk ini.


Kepada yang tak mengenali Ephyra bolehlah membaca entry ini sampai habis. 

Ephyra ialah sejenis minuman antioksida berasaskan kolagen, yang paling sedap, dalam bentuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul dari alam semula jadi di seluruh dunia, (L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi & Serbuk Tomato)yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

KENAPA AKU INGINKAN PRODUK EPHYRA INI?

Sebenarnya, kalau aku berpeluang memenangi Produk Ephyra aku ingin hadiahkan produk ini kepada Ummi aku sempena hari lahirnya yang tak lama lagi. Aku nak hadiahkan kerana aku tahu Ummi aku nak sangat Produk Ephyra ini. Selain itu, aku tahu banyak manfaat jika Ummi aku menggunakan produk ini. 

Antara manfaat Produk Ephyra ialah ;

 Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
 Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
 Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
 Formula anti penuaan yang berkesan
 Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
 Mengandungi khasiat prebiotik yang tinggi
 Melancarkan system pencernaan dalam badan
 Mengurangkan kadar kolesterol
 Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
 Meningkatkan system imunisasi anda
 Mengatasi masalah imsonia
 Mengawal berat badan dan meningkatkan metabolisme
 Melegakan sakit dan radang sendi
 Menjaga kesihatan kardiovaskular
******************************************


Kredit : Google

Aku nak juga tengok Ummi aku tampil jelita dan lebih yakin! Ummi aku dah jelita tapi kalau lagi jelita memang Thorrbaikkk . Berdasarkan kelebihan di atas, dengan Ephyra rambut akan lebih sihat. BIasa lah perempuan kalau rambut gugur and so on tu. So, dengan Ephyra masalah itu pasti tiada.

Jelita macam ni pun okayyy :) Hehehe

Aku inginkan sangat Produk Ephyra ini dan hadiahkan kepada Ummi aku kerana Ummi aku seorang yang bekerjaya. Jadi, ingatan perlu kuat untuk mengingati benda benda yang penting. Dengan Ephyra juga daya ingatan akan lebih kuat dan akan lebih bertenaga.

Umur makin lama ditelan zaman. Kalau dah berumur tu penyakit pun pastilah akan menemui kita. So, Ephyra juga dapat menjaga kesihatan kardiovaskular. Apa itu Kardiovaskular ?
Kardiovaskular ialah Kecergasan kardiovaskular berkaitan dengan daya tahan kardiovaskular, kecergasan respiratori, kecergasan aerobik. 
Jadi, aku ingin Ummi aku kekal sihat. Sebab itulah aku nak sangat Produk Ephyra ini.


Feedback dari Pengguna Ephyra ;



Kredit : Hencik Google

Banyak feedback dari Pengguna. Itu baru sebahagian. Kalau nak tengok semua, boleh Google okayy :) Akhir kata saya berharap sangat dapat Produk Ephyra ini dan hadiahkan kepada Ummi saya yang tersayang!

Contest ini dianjurkan oleh Eyriqazz.com dan ditaja oleh OceanLife2u.com 

99999

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Happy Holiday to all student. Akhirnya, dapat merasa cuti yang panjang iaitu 48Hari bersamaan lebih kurang 5 minggu. Dapatlah aku berblogging sepuas-puas hatinya. Yahuuuu!!!! 

Mesti korang pelik dengan tajuk entry aku ang? 99999 ? Nombor gapo tu ? Bukan nombor Toto / 4D. Pemain tegar mende alah ni jangan percaya nombor 99999 ni eh. HAHAHA. Nombor 99999 ni unik bagi aku. 

Actually, 99999 ni nombor Pageviews untuk blog aku ni. Nasib sempat screenshot. Aku berpuluh puluh kali refresh. Nampak tak gigihnya aku? 




Bersyukur sebab banyak sekali PV aku terima sehari. Anggaran PV 5,000+ dan UV 2,000+ untuk sehari. Alhamdulillah :')

14 Nov 2013

TERKINI : Kejadian Tembakan Di Pengkalan Petah , Bachok , Kelantan

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

RM200 Sehari tanpa Modal --> KLIK



Kredit : Pemilik Gambar

Seorang peniaga pasar malam maut terkena tiga das tembakan dilepaskan seorang pembonceng motosikal di depan rumahnya di Pengkalan Petah, di sini, kira-kira 8.45 malam tadi.

Dalam kejadian itu mangsa, Alias yusof, 58, menunggang motosikal keluar dari rumahnya bersama anak lelaki berusia enam tahun selepas pulang berniaga.

Kira kira 30 meter menunggang motosikal, muncul motosikal ditunggang dua lelaki sebelum pemboncengnya melepaskan tembakan dan satu tembakan terkena di kepala dan dua lagi perut kanan.

Mangsa meninggal dunia di tempat kejadian dan mayat di bawa ke Hospital Raja Perempuan Zainab II ( HRPZ II ) Kota Bharu untuk bedah siasat.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kelantan, Asisten Komisioner Lai Yong Heng berkata, motif kejadian masih disiasat dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.