/*

31 Dec 2013

Happy New Year dan Pengumuman Penting

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Harini hari dan hari Selasa terakhir di Tahun 2013. Esok kita akan ke tahun 2014. Tahun baru membawa azam yang baru. *cehh* Tahun ni tahun aku belajar blogging. Dan tahun ini jugalah banyak dugaan yang menimpa. Dan aku harap tahun 2014 lebih baik daripada tahun tahun yang lepas.

Pengumuman Penting?
Ya. Disebabkam 2014 ini ialah tahun pertama PBSMR dijalankan dan aku menjadi calonnnya. Aku terpaksa berehat sebentar daripada blogging. Aku akan update juga entry tapi tak banyaklah. Itu sahaja kot.

Aku nak ucapkan Selamat Tahun Baru!!!

Contest SEO Eridy

Contest SEO Eridy | Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Nampak gayanya hari ni aku mencabar diri untuk menyertai Contest SEO Eridy. Walaupun blog aku taklah hebat mana dari segi SEO tetapi aku tetap nak sertai kerana ingin mengetahui kuasa SEO pada blog aku ini.

Aku tak mengharapkan kemenangan dalam Contest SEO Eridy ini. Tapi kalau menang apa salahnya kan? Aku hanya ada beberapa ilmu sahaja berkaitan dengan SEO ini tetapi tidak dapat menandingin otai otai blogger seperti Tuan Denaihati , Mr Jocko , Bro Faizal dan Bro Anarm. Mereka adalah otai SEO. Siapa nak belajar boleh menyertai Akademi Denaihati.

Antara hadiah untuk Contest SEO Eridy ;-
  

Ianya berjumlah RM500 dan dibahagikan kepada :
Juara - Rm200
Naib Juara - RM100
Tempat Ketiga - Rm80
Saguhati - Rm20 untuk 6 orang

Pemenang bagi Contest ini dipilih melalui carian Google bagi keyword "Contest SEO Eridy". Siapa yang berada di page pertama akan menang. Jom memeriah Contest SEO anjuran Blogger Eridy.

28 Dec 2013

Seronokkah Blog tanpa pengetahuan Keluarga

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Blog tanpa pengetahuan keluarga? Memang ada blogger yang macam ini. Mungkin blogger ini ada sebab kena perlu sembunyi kewujudan blog. Bagi aku pula, keluarga aku tahu tetapi aku tak pernah bagitahu apa link blog aku. Dan aku tak tahu mereka pernah baca ataupun tidak. Aku rasa tak pernah kot.


Kalau pernah? Confirm akan ngaying. Ngaying? Orang Kelantan faham lah. Kalau orang luar panggil menganjing. Ya. Memang ini salah satu sebab kenapa aku tidak mengesyorkan mereka supaya membaca blog aku.

Kepada yang sudah menjadi sahabat aku di facebook, aku ada menjalankan survey tentang blog tanpa pengetahuan keluarga vs blog pengetahuan keluarga.

Jom baca apa yang blogger-blogger jawab di bawah :


Post by Galah Panjang.


Apa pendapat korang seronokkah blog tanpa pengetahuan keluarga?

27 Dec 2013

Masjid istimewa Masjid Al Aqsa #KembaraPalestin

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Masjid Isimewa Masjid Al Aqsa | Alhamdulillah. Bersyukur kepada Allah kerana hari ini kita diberi peluang untuk bernafas. Kita seharusnya bersyukur kerana Allah masih tidak mengarahkan Malaikat Izrail untuk mencabut nyawa kita. Syukur Alhamdulillah :) Selagi ada peluang ini, marilah kita meminta ampun dan membuat amal ibadah untuk dijadikan bekalan di akhirat sana.


Allah Maha Kaya lagi Maha Pemurah. Sesungguhnya pelbagai anugerah Allah kepada makhluknya khususnya Manusia. Antaranya ialah Masjid Al Aqsa. Masjid ialah rumah Allah S.W.T. Semua masjid ialah rumah Allah. Jadi, wajib kita bersopan di dalam masjid. 

Aku nak selit sedikit adab di dalam masjid
1. Duduk menghadap Qiblat.
2. Memohon doa supaya Allah membuka pintu rahmatNya.
3. Sentiasa menyebut nama Allah.
4. Menghadirkan Allah dalam hati.
5. Menghentikan percakapan tentang hal-hal dunia.
6. Jauhi dari menghina Islam.
7. Bezikir dengan suara perlahan.

Secara amnya, Masjid Al Aqsa tidak jelas dibina oleh siapa. Cuma terdapat sepotong hadis sahih menceritakan secara umum pembinaan al-Aqsa, seperti yang diriwayatkan oleh al-Bukhari dan Muslim, yang bermaksud:

Hadith Sulaiman bin Mahran al-A’mash, daripada Ibrahim bin Yazid al-Tamimi, daripada bapanya Abu Zarr beliau berkata, aku bertanya kepada Rasulullah: 
“Wahai Rasulullah, masjid yang manakah dibina terlebih dahulu (dalam sejarah)?” Nabi menjawab, “al-Masjid al-Haram.” Aku bertanya lagi, “Selepas itu?” Jawab nabi, “al-Masjid al-Aqsa.” Aku bertanya lagi, “Berapa jarak pembinaan antara keduanya?” Nabi menjawab, “40 tahun.”….
Berdasarkan hadith di atas, oleh kerana jarak pembinaan antara al-Masjid al-Haram dan al-Masjid al-Aqsa adalah dekat, iaitu 40 tahun, ditambah lagi dengan umur umat terdahulu yang amat panjang, maka ramai ulamak berpandangan pembina kedua-dua masjid ini adalah orang yang sama. Justeru, dalam usaha mencari siapakah pembina al-Aqsa, adalah perlu untuk kita mencari siapakah pembina al-Masjid al-Haram di Makkah.

Sebahagian kita berpandangan yang pembina al-Masjid al-Haram ialah Nabi Ibrahim. Ini berdasarkan kepada ayat al-Quran di dalam surah al-Baqarah ayat 127, yang bermaksud:
“Dan ketika Nabi Ibrahim dan Ismail mengangkat kembali tapak asas tapak rumah ibadah itu (Al-Masjid al-Haram).”

Jumhur ulamak, walau bagaimanapun menyatakan yang ayat di atas hanyalah menunjukkan yang nabi Ibrahim membina kembali tapak al-Masjid al-Haram yang telah dibina oleh nabi sebelumnya. Dengan erti kata lain, nabi Ibrahim bukanlah orang pertama yang membina al-Haram. Sekiranya nabi Ibrahim bukan orang pertama membina al-Haram, maka baginda juga bukanlah orang pertama membina al-Aqsa.

Ketika mentafsirkan ayat di atas, Imam al-Tabari telah merekodkan beberapa riwayat mengenai pembina al-Masjid al-Haram yang sebenarnya. Antaranya ialah seperti yang dilaporkan oleh Ato’ bin Abi Rabah dan Abdullah bin Amru yang menyatakan bahawa pembina Ka’bah yang pertama sebenarnya ialah nabi Adam. Apabila nabi Adam diturunkan dari langit, baginda telah membina rumah ibadah pertama di muka bumi dengan arahan Allah SWT. Baginda tawaf di keliling Ka’bah tersebut, berdasarkan sempadannya yang telah ditetapkan. Ka’bah itulah merupakan asal bagi al-Masjid al-Haram. Kemudian berdasarkan hadith Abu Dzar tadi, baginda telah membina al-Aqsa 40 tahun selepasnya. Adapun nabi Ibrahim, baginda hanyalah membangunkan kembali asas binaan tersebut yang telah roboh berikutan banjir besar serta faktor cuaca yang lain.

Justeru, ramai ulamak yang menyatakan nabi Adam adalah pembina masjid al-Aqsa kerana baginda juga membina Ka’bah.

Beruntung sekali pemilik blog www.Denaihati.com yang berjaya menjejaki kaki ke Bumi Palestin dan sekali gus ke Masjid Istimewa Masjid Al Aqsa itu. Seperti yang sedia maklum bahawa sekali kita solat di masjid Al Aqsa 500 kali pahala. Subbahannallah! Besar sungguh ganjaran yang diberikan Allah Maha Esa.

Selain itu, terdapat 2 lagi masjid yang mempunyai ganjaran yang besar jika kita solat disitu. Antaranya ialah ;
Masjidil Haram - 100,000 ganjaran pahala
Masjid Nabawi - 1,000 ganjaran pahala

Sesungguhnya, sangat besar sekali ganjaran pahala daripada Allah kepada kita. Allah itu Maha Pemurah!!! Teringin pula untuk ke bumi Palestin :'( Semoga mendapat rezeki untuk kesana.. 

Hadiah ketiga daripada Denaihati Network

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

 


Alhamdulillah... Terima Kasih Denaihati Network

25 Dec 2013

AURAMEN TURBO COLLAGEN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

AuraMen Turbo Collagen Murah 

AuraMen Turbo Collagen | Merupakan Supplement Collagen Lelaki keluaran pertama untuk lelaki yang ingin kelihatan hebat. AuraMen ini berperisa Wild Berry yang Lazat. AuraMen ini memang berbeza daripada Supplement yang ada di pasaran. Belum cuba belum tahu ! LUAR BIASA DAN POWER!!!!

Duta AuraMen Turbo Collagen

Kalau AuraWhite Hanez Suraya yang menjadi dutanya tetapi bagi AuraMen Turbo Collagen, Izzue Islam. Siapa tak kenal , pelakon kacak bergaya yang makin popular di Malaysia ini. Jadi, sesiapa nak kacak seperti Izzue Islam, Jom try AuraMen Turbo Collagen. Nyata kacak dan maskulin dengan Aura :)
Kepada kaum lelaki di sana ini suppliment khas untuk anda semua di perbuat dari bahan-bahan terbaik untuk lelaki.
Penerangan lanjut tentang AuraMen Turbo Collagen :

Auramen memberi lebih tenaga kepada mereka selalu letih atau penat.  Auramen juga membantu kepada mereka yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat, kusam, bekas parut, warna kulit tak sekata atau ingin kulit cerah dan gebu auramen ada jawapannya.Kepada kaum Lelaki yang selalu pergi GYM aura menjuga dapat membantu membentuk otot-otot badan dengan cepat tetapi kena sentiasa workout anda akan rasai sendiri.



"Rasai kesannya dalam 7 Hari! Lebih POWER & BERTENAGA"


Perfomance Energy Fuel (Skin.Nail.Hair.Bone.Muscle)



Kelebihan AuraMen TURBO Collagen

✔ Membantu mencerah, membersih & atasi masalah kulit seperti jerawat,kusam & kering.

✔ Membekalkan tenaga&stamina sang lelaki dengan kesan yang luarbiasa.

✔ Membantu memejalkan otot secara semulajadi.

✔ Membuang angin, toksin&lemak dari dalam badan.

✔ Membantu masalah sakit sendi&lenguh badan.

✔ Membantu mengatasi masalah disfungsi seks.

✔ Membantu menambahkan kadar hormon testosterone.

 Meningkatkan tenaga dan kesihatan tubuh.

 Membantu melancarkan peredaran darah.

 Mengatasi masalah prostat&saluran kencing.

 Membantu meningkatkan keupayaan lelaki sejati secara semulajadi.
✔ Membantu menurunkan berat badan &mengempiskan perut yang buncit.


  
Siapakah yang harus mencuba AURAMEN Turbo Collagen:

➨ Lelaki yg ada masalah jerawat ➨ Lelaki yg ingin menjaga penampilan ➨ Lelaki yg ingin kulit lebih cerah ➨ Lelaki yg ingin kecergasan ➨ Lelaki setiap kali bangun tidur selalu sakit sendi  Lelaki yang selalu jer cepat letih Lelaki yg ingin bentuk badan yg tegap



Kandungan AURA MEN Turbo Collagen :

► Collagen Peptide

► Whey Protein

► Butea Superba

► Tribulus Guarana

► Saw Palmetto Extract

► Green Tea

► Hoodia



Cara Penggunaan AuraMen Turbo Collagen :

Mudah sahaja bancuh 2 scoops Auramen bersama 150ml Air Sejuk @ Air masak kemudian goncangkan dan sedia untuk di minum. 2 kali sehari pagi sebelum sarapan dan malam sebelum tidur. Amalkan pemakanan sihat, senaman work out dan minum air 8 gelas sehari.

Harga AuraMen Turbo Collagen :

HARGA BIASA :
RM180

HARGA PROMOSI :
 RM160

HARGA KAMI :
RM150 SAHAJA !!

KENAPA MURAH? 
KAMI MENJUAL BUKAN KERANA MAHU UNTUNG TETAPI UNTUK KEPUASAN PELANGGAN KAMI. MANA LAGI NAK DAPATKAN AURAMEN DENGAN HARGA SEMURAH INI?? 

Harga ini akan dinaikkan bila-bila masa sahaja. Jadi jom dapatkannya sekarang. InsyaAllah, kami akan lewatkan kenaikkan harga AURAMEN TURBO COLLAGEN ini.

Berminat dengan AURAMEN TURBON COLLAGEN?

atau

SMS AURAMEN ke 
01119072099


24 Dec 2013

Homestay Regalia Studio | Tempat Penginapan yang Sempurna

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Homestay Regalia Studio | Mencari homestay yang tempatnya strategik? Homestay yang terletak di tengah tengah bandar Kuala Lumpur? Homestay Regalia Studio lah Homestay yang anda cari.

Selain itu, banyak lagi keistimewaan Homestay Regalia Studio ini. Untuk ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) dan Pusat Beli-belah hanya dalam jarak berjalan kaki sahaja. Tidak perlu susah-susah tahan seksi teksi untuk ke sana. Mudah bukan?

Homestay Regalia Suite 42
Dekat je!

Homestay Regalia Studio juga menyediakan kolam renang. Selain itu juga, anda benar-benar akan menikmati Sky Lounge Infinity Kolam Renang @ Tingkat ke-37. Jangan terlepas satu ini kerana selain renang, anda akan dapat melihat pandangan panaromic KL Golden Triangle, Menara Berkembar KL, Menara KL dan banyak lagi. Bayangkan bagaimana menakjubkan pandangan adalah semasa Malam Tahun Baru.

Homestay Regalia Suite 66
Sumber : Blog Eyriqazz

Homestay Regalia Suite 73
Sumber : Blog Eyriqazz

Homestay Regalia Studio Peralatan dan Perabot termasuk TV, peti sejuk, aircond, queen bed bersaiz dan pelbagai lagi yang sangat lengkap. Tiada cacat cela terhadap perabot atau peralatan itu.

Regalia Homestay Kuala Lumpur IMG_2799

Regalia Homestay Kuala Lumpur IMG_2744
Mesin basuh juga disediakan.

Regalia Homestay Kuala Lumpur IMG_2793
Di dapur

Homestay Regalia Suite 19
Nak memasak? Anda juga disediakan Oven

Homestay Regalia Suite 31

SPEACIAL !
Homestay Regalia Studio menyediakan GYM. Wah! Tidak pernah seumur hidup aku melihat Homestay yang mempunyai GYM. Waktu pagi-pagi sebelum keluar, bolehlah anda berGYM dahulu. Cukup 3bulan berGYM setiap pagi, 6Pax pun timbul. Hahaha.  Jadi, jika aku diberi peluang untuk menginap di homestay ini, Gym lah tempat aku. hahaha

Homestay Regalia Suite 74

Bagi yang malas untuk membasuh baju seperti aku,Homestay Regalia Studio juga menyediakan Dobi berbayar. Mudah kannn? 

Homestay Regalia Suite 76

Selain itu, homestay ini juga mempunyai kawalan ketat untuk penumpang homestay ini. Jadi baguslah kan? Takdelah berlakunya kecurian. 

Kenapa aku mahu menginap di Homestay Regalia Studio

Aku bukanlah keluarga yang KAYA walaupun aku pernah makan KAYA berkali kali tetap tak KAYA. Kahkahkah. Jadi, disebabkan aku tak kaya, rumah aku manalah ada swimming pool atau nama lain kolam renang. Kalau aku gian sangat nak berenang, aku berenang dalam baldi je. Nasib baik baldi besaq. Hahaha. 

Jadi, jika diberi peluang untuk menginap di homestay itu tempat pertama akan kutuju ialah Swimming Pool. Tambah tambah lagi swimming pool itu boleh melihat KLCC secara live. Lagilah duaronok seronok beb!
Regalia Homestay Kuala Lumpur IMG_2789
 Keaadan kolam pada waktu malam.

Harga untuk Homestay Regalia Studio  :-
Weekdays (Isnin - Khamis ) -  RM200 RM150 semalam
Weekend (Jumaat - Ahad) - RM250 RM180 semalam

Berminat untuk menginap dan bercuti di sini, bolehla e-mailkan ke roomshortstay@gmail.com 

Playboy Itu Suami Aku (PISA) Episode 28 Akhir

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Playboy itu Suami Aku Episod 28 Akhir Watch Online - Akan Datang

Playboy itu Suami Aku Episod 28 Akhir Download - Akan Datang

Nuffnanggers yang kesini dan BE dari Nuffnang

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Pagi tadi, terbukak nuffnang dan ternampak perkataan besar gedebak yang bertulis "Nuffnangers who recently viewed your blog" Ramai juga yang visitnya. Jom tengok anda termasuk ke tidokkk? hahaha

 Terima kasih kerana sudi blogwalking ke sini :D

======================================

2 hari lepas aku juga mendapat Buffered Earning daripada Nuffnang. Alhamdulillah. Aku tengok rata rata blogger dapat BE dari Nuffnang. Dua pulak tu.. Tak sabar nak cashout Nuffnang.

23 Dec 2013

Contest SEO Eridy | Sebelum TigaPuluhHariBulanDuaBelas

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Contest SEO Eridy | Makin lama makin hampir ke tahun 2014. Tetapi, makin hari makin hampir jugak ke TigaPuluhHariBulanDuaBelas iaitu tarikh akhir untuk Contest SEO Eridy. Dah ramai yang menyertai contest ini dan perkara ini membuatkan aku rasa tercabar.

Kenapa?

Sebab semua yang menyertai Contest SEO Eridy ini berpengalaman dalam SEO atau dengan nama lain Search Engine Optimization ini. Sungguh tercabar sekali. Entry aku telah pun tertendang di page ke berapa entah.

Tetapi ..

Seperti yang aku katakan di entry "CONTEST SEO ERIDY" niat aku untuk menyertai contest ini kerana ingin melihat kekuatan blog aku terhadap SEO. Dengan ilmu yang serba sedikit aku berpuas hati. Terima kasih Penganjur atas contest ini :-) - Contest SEO Eridy

Menangi RM150 hanya dengan Blogwalking

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

WAJIB KLIK!

 Hadiah :-
RM50 x 1 top referral
RM50 x 2 cabutan bertuah

22 Dec 2013

Sebenarnya, saya seorang guitarist

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!



Aku guitarist? Hancur lagu aku rase. Hahaha. Tapi, teringin juga nak belajaq bermain gitar dan menjadi guitarist. Syiokk kot kalau pandai. Mane lah tahu boleh join kumpulan rockers. ROCK YOOOWW !!!

Tapi kan, aku nak belaajr gitar tapi gitar pun x dak. Yang atas tu pun pinjam orang punye. Hahaha. Tapi aku ade rancang nak beli gitar. Sekarang tgh kira bajet lu. hahaha .. Siapa tahu nanti aku jadi macam "TEGAR". Biarlah suara sumbang pun. kahkahkahkah...

21 Dec 2013

Ariana Rose (The Wedding Breaker) Episod 10 - Watch Online / Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ariana Rose Episod 10 - Watch Online
Ariana Rose Episod 10 - Download


-akan datang-

Ariana Rose (The Wedding Breaker) Episod 9 - Watch Online / Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ariana Rose Episod 9 - Watch Online
Ariana Rose Episod 9 - Download


-akan datang-

Ariana Rose (The Wedding Breaker) Episod 8 - Watch Online / Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ariana Rose Episod 8 - Watch Online
Ariana Rose Episod 8 - Download


-akan datang-

Ariana Rose (The Wedding Breaker) Episod 7 - Watch Online / Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ariana Rose Episod 7 - Watch Online
Ariana Rose Episod 7 - Download


-akan datang-

Ariana Rose (The Wedding Breaker) Episod 6 - Watch Online / Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ariana Rose Episod 6 - Watch Online
Ariana Rose Episod 6 - Download


-akan datang-

Ariana Rose (The Wedding Breaker) Episod 5 - Watch Online / Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ariana Rose Episod 5 - Watch Online
Ariana Rose Episod 5 - Download


-akan datang-

Ariana Rose (The Wedding Breaker) Episod 4 - Watch Online / Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ariana Rose Episod 4 - Watch Online
Ariana Rose Episod 4 - Download


-akan datang-

Ariana Rose (The Wedding Breaker) Episod 3 - Watch Online / Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ariana Rose Episod 3 - Watch Online
Ariana Rose Episod 3 - Download


-akan datang-

Ariana Rose (The Wedding Breaker) Episod 2 - Watch Online / Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ariana Rose Episod 2 - Watch Online
Ariana Rose Episod 2 - Download


-akan datang-

Ariana Rose (The Wedding Breaker) Episod 1 - Watch Online / Download

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Ariana Rose Episod 1 - Watch Online
Ariana Rose Episod 1 - Download


-akan datang-

19 Dec 2013

Resepi Pink Burger & Burger Patty daripada Soo WinCci Masterchef Malaysia All Stars

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Resepi Pink Burger & Burger Patty daripada Celina Masterchef Malaysia All Stars
Pink Burger & Burger Patty - Kumpulan Kuning
Bahan-bahan:
Pink Burger
3 cawan tepung
½ cawan ubi bit jus
½ cawan susu
¼ cawan minyak
½ cawan gula
3 sudu serbuk penaik

Burger Patty
Ayam
Cendawan portabello
Thyme
Oregano
Lobak
Tepung jagung
garam

Cara-cara penyediaan:
Pink Burger
Campurkan dan gaulkan kesemua bahan.
Masukkan dalam ketuhar pada suhu 180darjah selama 18 minit.
Pink Burger

Campurkan kesemua bahan dan gorengkan.

Resepi Puding Beras Pulut Hitam daripada Ah Hong Masterchef Malaysia All Stars

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Seperti yang sedia maklum, Ah Hong telah terkeluar daripada rancangan realiti memasak Masterchef Malaysia All Stars. Aku sebagai penonton, tidak bersetuju sama sekali kerana Ah Hong mampu pergi jauh tetapi nasib tidak menyebelahinya.

Jadi, aku nak kongsikan resepi masakan daripada Ah Hong.
Resepi Puding Beras Pulut Hitam
Puding Beras Pulut Hitam Dan Sushi Salmon Basil - Ah Hong

Bahan bahannya :
1 cawan beras pulut hitam
3 cup susu
½ cawan gula
Kacang
Sultana
Cardamin

Cara penyediaanya :
-Masak beras dalam susu bersama cardamin selama 1 jam serta sentiasa dikacau

-Masukkan gula secukup rasa dan masukkan sultana

-Masak kacang hingga rangup

-Masak gula sehingga menjadi bentuk caramel serta buat caramel menjadi ‘shard’

18 Dec 2013

Gilerr! 50 Lukisan 3D Yang Hebat

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!
Sumber Google
LUKISAN 3D YANG CANTIK

preview 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

1 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

8 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

11 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

3 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

2 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

12 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

13 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

14 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

15 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

16 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

LUKISAN 3D YANG CANTIK

9 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

5 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

4 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

17 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

18 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

19 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

20 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
EasyJet – Edinburg. So it’s possible to kick back at a beach, in the middle of a city.(via Manfred Stader)
21 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)

22 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Costa – Covent Garden. A really realistic cup of cappuccino. (via Manfred Stader)
24 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Ford Mexico(via Manfred Stader)
25 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
T-Com(via Manfred Stader)
26 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Orange. Beautiful underworld by Orange. (via Manfred Stader)
27 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
3D Shark(via Manfred Stader)
28 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
HDI. Be careful where you park your car. (via Manfred Stader)
29 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Treuhaus. 3D chalk drawing can also be on the wall. (via Manfred Stader)
30 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
A fair in cologne(via Manfred Stader)
31 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Alice In Wonderland. Where fantasy meets reality. (via Manfred Stader)
32 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Pfizer(via Manfred Stader)
33 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Bukaresti – Romania 2009. Watch out for the crashing in car, or should it be crasingup(via Manfred Stader)
34 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
The world’s biggest fly. World’s biggest fly meets world smallest fly-spray. (via Julian Beever)
51 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Batman and Robin to the rescue(via Julian Beever)
6 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Waste of water. (via Julian Beever)
7 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Eiffel Tower Sand-Sculpture. Artificial Eiffel Tower built using sand. (via Julian Beever)
23 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Self-portrait of artist with liquid refreshment. He has drawn himself! (via Julian Beever)
45 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Treasures. Found a treasure in the center of the city! (via Julian Beever)
46 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Hang on!. That’s right, the help is on its way. (via Julian Beever)
47 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Spiderman(via Julian Beever)
48 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Taking the plunge. Ready, get set, jump! (via Julian Beever)
49 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Waterfall(via Julian Beever)
50 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Heaven. It seems like we have a heaven beneath us too. (via Tracy Lee Stum)
35 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Train. Here comes the underground train! (via Tracy Lee Stum)
36 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Water In The Way. How should I cross this? Tough question. (via Tracy Lee Stum)
37 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Escape of the mummy. Mummy is climbing out of underground! (via Tracy Lee Stum)
38 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Temple of the jaguar(via Tracy Lee Stum)
39 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
The Medici Garden(via Tracy Lee Stum)
40 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Drawn Basketball Optical Illusion. Someone should take that ball of the street, or maybe not. (via Greg Lehman)
42 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Lizards. Animals from the underground. (via Gregor Wosik)
43 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
Jack Daniels(via Gregor Wosik)
44 50 Absolutely Stunning 3D Street Art (Paintings)
LUKISAN 3D