/*

28 Feb 2014

Pemenang Mini Giveaway by www.AimanAziz.com

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Maaf seribu maaf untuk semua peserta Mini Giveaway. Aku terlalu busy untuk update pemenang. Maaf ye semua! Taknak tulis panjang-panjang. Terima kasih kepada yang join ye :)

Pemenang wnag tunai RM50 ialah :


Sila tuntut di sini : CIKGU FIZI 
Hantar detail ini ;
Saya pemenang wang tunai RM50 daripada mini giveaway by Aiman Aziz.
Nama Bank :
Nombor Akaun Bank :
Nama pemegang Bank :
Link blog : 


40 Pemenang Bookmark :-

10 Pemenang terawal

30 Pemenang bertuah
Pemenang Bookmark sila tuntut di sini : SINI (KLIK)
Hantar detail ini ;
Saya pemenang bookmark daripada Mini Giveaway by Aiman Aziz.
Nama :
Alamat :
Link blog :

Sila tuntut dalam masa 5 hari. Selepas 5 hari , hadiah akan dibatalkan . Terima kasih =)

21 Feb 2014

Mini Giveaway by www.AimanAziz.com

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!




Syarat Penyertaan :

Cara menyertai :
  • Create satu entry yang bertajuk "Mini Giveaway by www.AimanAziz.com"
  • Masukkan banner di atas dan wajib backlink kan ke entry ini
  • Letakkan link entry di ruangan komen
  • Tarikh tutup : 14/02/2014 dilanjutkan sehingga 21/02/2014
Hadiah untuk Pemenang :


  • Wang Tunai RM50 untuk seorang pemenang 

  • Limited Bookmark untuk 40 orang pemenang
Pemilihan Pemenang :
  • Wang tunai RM50 - Top Refferal
  • 10 keping Bookmark - 10 terawal yang menyertai
  • 30 keping Bookmark - Berdasarkan random

Nota kaki : Bukti beberapa blogger yang sudah menang giveaway di fanpage mendapat bookmark ini :)
SINI , SINI , SINI , SINI ,SINI  dan ramai lagi

19 Feb 2014

Harini ponteng sekolah

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Dapat cuti harini.. yeayy! cuti pun sebab sakit noo . bukan sebab ponteng. Aku ni pelajar contoh. Hahahaha. Dapatlah rehat untuk sehari. Bebas daripada SETERES!!

Aku cerek berek sejak semalam . Kuar masuk tandas sokmo . Masuk makanan je , mesti nak ke tandas.. Dugaan kannn ? Tapi skg dah tahan sikit . Esok dah dapat pergi sekolah kot . :D

p/s ; first time update guna handphone .. susah wooo .

18 Feb 2014

Mini Giveaway dilanjutkan sehingga 21/2/14

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Alhamdulillah Mini Giveaway aku telah berjalan dengan lancar dan mendapat sambutan daripada blogger semua. Syukur kepada Allah kerana sepanjang Mini Giveaway ini berjalan takde ape-ape yang berlaku. Daripada pemerhatian aku, ramai blogger yang newbie macam aku yang join. Semoga ade rezeki yeaa :D

BERITA BAIK!
Giveaway ini akan dilanjutkan sehingga 21/02/2014 . Pada awalnya sehingga 14/02/2014 tetapi aku melanjutkan tarikhnya untuk memberi peluang kepada blogger untuk mendapat top refferal dan memberi laluan kepada blogger yang tak join lagi.

Giveaway ini menawarkan hadiah bernilai RM50 dan 40 hadiah yang lain. Syarat sangat mudah. Cuma perlu Follow 2 blog dan like 2 Fanpage. Senang sahaja!!!

7 Feb 2014

Cross Country Day

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Speaking bagai tajuk entry aku. Hahaha. Esok, sekolah aku mengadakan Kejohanan Merentas Desa kali ke berepa entah. Bersemangat dah ni nak berlari esokk.

Gambar ihsan google

Laluan untuk berlari esok ialah sepanjang 10km untuk kaum Adam dan 8km untuk kaum Hawa. Masa latihan 3km je. Tu pun lelah macam tertelan cicak *ehhh? hahaha* 

Tips menang dalam Merentas Desa :

1. Masa merentas desa jangan bercakap (jangan buka mulut)

2. masa start jangan terus pecut, biarlah hanya berlari anak/ jalan kedek-kedek

3. Bila nak sampai dekat sekolah barulah pecut dan potong semua yang ada dihadapan korang!

4. Berdoalah kepada yang Maha Esa

5 Feb 2014

#WW - Saya sudah , anda bagaimana ?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Saya sudah mendaftar sebagai Sahabat Iqra di www.projekiqra.com :) Anda bagaimana?


3 Feb 2014

#SBB2014 , Untuk bersamamu tiada Rezeki

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Sepetang Bersama Blogger dan Yeo's 2014

#SBB singkatan bagi Sepetang Bersama Blogger . Aku tak cakap pun korang dah tahu ann? Hahahaa. Dah 2 tahun berturut - turut #SBB ni diadakan. Sekali dengan tahun ni dah 3 tahun. Tetapi, tahun ni banyak kelainan dan banyak sekali keistimewaan jika hadiri ke majlis #SBB ini.

Website #SBB juga diwujudkan pada tahun ini. Serius, macam event yang grand.
Website #SBB : http://sbb.my/

Majlis itu juga ada menyediakan cabutan bertuah untuk hadiah iPhone 5s (3 unit), iPhone 5c (1 unit), iPad Mini (1 unit), Sistem Navigasi Garmin (2 unit), tidak lupa hadiah lain seperti pakej percutian dan banyak lagi menanti untuk dimenangi. Memang rugi kalau ada peluang uttuk pergi ke majlis itu tetapi tidak hadiri.

Selain itu, penganjur #SBB ini juga ada membuka peluang kepada para peniaga untuk menyewa tapak jualan. Terhad untuk 10 tapak sahaja! Tetapi, sekarang tinggal 7 tapak sahaja kerana 3 tapak telah disewa. Bab harga memang sangat-sangat berpatutan. Maklumat lanjut sila layari website #SBB.

Blogger Top Malaysia juga akan memberi ilmu blogging kepada yang menghadirkan diri ke majlis #SBB. Antaranya ialah Ben Ashaari , Red Mummy (Blogger Jutawan) , Zarul Umbrella dan ramai lagi. Dengar khabar angin, ada yang mengatakan artis-artis juga akan hadir ke majlis itu. Wahhhh!

TETAPI,,

Aku tak dapat pergi ke majlis #SBB ini. :'( Mungkin tiada rezeki. Kepada yang berminat untuk sertai sila ke www.sbb.my

2 Feb 2014

Video Pergaduhan Antara Johor DT dan T-Team

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Video Pergaduhan Johor DT dan T-Team | Pasti semua sudah dengar tentang kes pergaduhan antara dua pasukan bola sepak.

Video Pergaduhan Antara Johor DT dan T-Team

Kalau dah kemaruk sangat Piala, macam ni lah jadinya.

1 Feb 2014

Undi www.AimanAziz.com di Malaysia Social Media Week 2014

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


companyname

Hari ini Sabtu bersamaan dengan 1 Februari 2014 bermulahlah pengundian Malaysia Sosial Media Week untuk tahun 2014. Tarikh tutup voting ialah 10 Februari. Hanya 10 Hari sahaja! Undilah blog yang anda rasa terbaik untuk anda. *macam PRU pulak*

Terdapat beberapa kategori :

  • BEST AUTO BLOG

  • BEST BUSINESS BLOG

  • BEST MUSIC& ENTERTAINMENT BLOG

  • BEST EDUCATIONAL BLOG

  • BEST FOODIE BLOG

  • BEST GOSSIP BLOG
  • BEST PHOTOGRAPHY BLOG
  • BEST GADGETS BLOG

  • BEST SHOPPING BLOG

  • BEST SPORTS BLOG

  • BEST TRAVEL BLOG

  • BEST LIFESTYLE BLOG

  • BEST MICRO BLOG

Dan...
Aku telah mencalonkan blog aku dalam kategori Best Lifestyle Blog. Hanya mencuba nasib sahaja! Tak mengharapkan kemenangan. Aku tahu ramai lagi blog yang jauh lebih bagus daripada blog aku ini.


Untuk mengundi blog aku :
1- Klik SINI
2- Anda dikehendaki untuk Login. Jika tidak pernah ada account, sila SignUp dengan kadar segera kerana banyak kelebihannya.
3- Cari blog www.AimanAziz.com dan anda boleh lah vote dengan tekan button Vote.

Lepas klik Vote

4- Done!

Terima kasih kepada yang Vote www.AimanAziz.com. Vote hari hari tau :)

Cool Blog? Sedap ke?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Cool Blog? Pernah dengar kann? Air yang popular pada abad ini. Lagi lagi Heliza Helmi yang menjadi duta. Pestaim try menatang ni semalam. Nasib baik semalam mood Ummi aku baik. Dapat try cuba test Cool Blog ni.


Kedai Cool Blog ni baru je wujud kat tempat aku ni. Biasanya, kalau nak kene pi Kota Bharu. Sekarang, tak kene pi jauh2. Sini pun ada. Tapi tak boleh beli hari-hari, bankrup lah weyy. Harga RM3 segelas. Baik beli nasi kerabu. "Kenye pun kenye"


Servis Pekerja Cool Blog aku bagi 3/5. 2 bintang lagi jatuh ke tanah sebab servis yang lembab. Orang kelate cakap "bentak". Satu lagi, pekerjanya tak mesra pelanggan betul. Aku datang nak beli pun frust. Senyum pun tak.

Dari segi rasa pulak, 4/5 je lah. Boleh lah untuk menghiasi dahaga di tekak. Aku ambik yang perisa jagung. Ada rasa kopi sikit dan rasa epal dari jelly. Bercampur campur rasanya beb!

Overall, boleh tahan sedap juga. Tapi tobat lahum aku taknak beli dah perisa J-Blog ni. Tak sedapp!!!