/*

31 Mar 2014

Wira Malam untuk Lelaki Sejati

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Produk Wira Malam

Kini, rahsia Lelaki sejati telah terbongkar. Produk Wira Malam ialah produk yang laris di pasaran dan produk yang sangat berkesan dalam jangka masa yang pantas. Ianya juga produk yang sangat popular di kalangan lelaki yang sejati

Fungsi produk Wira Malam bukan sahaja untuk menguatkan tenaga batin malah terdapat banyak kelebihan Produk Wira Malam. Produk ini juga disahkan halal oleh Jakim dan tidak perlu was-was untuk menggunakannya. Kandungan produk ini tiada sebarang bahan kimia.

Kelebihan Wira Malam :
Wira Malam berfungsi untuk :
-Mengoptimalkan fungsi testosterone
-Membantu mereka yang mengalami masalah libido yang rendah
-Melancarkan peredaran darah
-Meningkatkan kualita sereksi dan tahan lama dengan cara melebarkan pembuluh darah
-Tidak menyebabkan jantung berdebar
-Meningkatkan produksi androgen (hormone seksualpria)
-Memperbaiki jumlah sperma lelaki
-Membantu menyihatkan tubuh jika diamalkan setiap hari

Kandungan Wira Malam :
-Butea Superba untuk mencegah ejakulasid ini
-Tongkat Ali bagi membantu meningkatkan tenaga seksual
-Ginseng untuk meningkatkan system ketahanan tubuh dan mengurangkan kadar kolestrol
-Saw Palmetto dimana ianya member efek anti-estrogen dan anti androgenic yang juga merupakan anti pembengkakan prostat
-Ashwag anda bagi meningkatkan kuantiti sperma dan tenaga lelaki
-Goji bagi meningkatkan kesuburan, menguatkan daya ingatan dan menyokong kesihatan buah pinggang
-Guarana untuk kunci awet muda dan sumber tenaga keremajaan utama bagi tubuh
- Epimedium untuk mengurangkan keletihan dan meningkatkan kadar testosterone lelaki
- Delima bagi membantu menurunkan tekanan darah, membantu mengawal berat badan dan mencegah nyerisendi
- Kismis untukmencegah anemia, member tenaga dan menjaga kekuatan tulang
- Habbatussauda untuk menguatkan otot jantung, menambah tenaga dan anti penuaan dan juga mencegah kebotakan

Testimoni Pelanggan Wira Malam :



Harga Wira Malam :
RM40 Semenanjung 
RM45 Sabah & Sarawak

Cara nak order Wira Malam :
Sila ke page www.facebook.com/LegacySecretTrading


===================================================

Produk Harum Malam 

KELEBIHAN HARUM MALAM :
- membantu menyegar & menyihatkan badan.

- mencantikkan & menaikkan seri wajah.

- membantu menghilangkan bau badan & mulut

- melegakan panas badan.

- menegangkan payudara.

- memulihkan rasa rapat.

- mengencang otot kewanitaan.

- menghalang bau tidak enak serta gatal-gatal.

- menambah keharmonian suami isteri.

- menyihatkan rahim.

- mencantikkan payudara agar sihat & montok. 

29 Mar 2014

MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

*KLIK BANNER*

Ucapan untuk Mr & Mrs Hafiezy :-
Selamat akhti dan akhi, selamat mengarungi bahtera rumah tangga, semoga kalian akan saling mencintai di kala dekat, saling menjaga kehormatan di saat jauh, saling menghibur saat merasa sedih, saling mengingatkan kala suka, saling mendoakan di dalam kebaikan dan ketakwaan, dan saling menyempurnakan dalam menjalankan ibadah kepada Allah SWT. 

Ya Allah sempurnakan kebahagiaan kedua saudara ku ini, Dengan menjadikannya, pernikahan mereka sebagai wujud ibadah kepada-Mu, Dan sebagai bukti pengikat cinta kepada Rasulullah SAW 
Doa Rasulullah Saw di pernikahan Ali Bin Ali Thalib dan Fatimah : "Semoga Allah SWT menghimpun yang terserak dari keduanya, memberkati mereka berdua, kiranya Allah meningkatkan kualitas keturunan mereka. Menjadikannya sebagai pembuka pintu rahmat, sumber ilmu dan hikmah serta pemberi rasa aman bagi umat." 

Takdir pun telah mempertemukan kalian berdua, kebersamaan mengapai taqwa adalah jalinan cinta yang paling hakiki, kayuhlah bahtera rumah tangga kalian dengan penuh cinta dan kasih, semua karena Allah SWT dan Rasulnya. Selamat menempuh hidup baru.. 
Ya Allah anugerahkanlah pada mereka pasangan hidup serta keturunan yang menyejukkan hati mereka, dan jadikan mereka sebagai imam bagi orang-orang yang bertakwa. 

 Ya Allah Ya Rabb, sempurnakan kebahagian mereka, dengan jadikanlah pernikahan mereka berdua itu sebagai ibadah kepada-Mu, dan bukti ketaatan dirinya pada sunnah Rasul-MU Amin… 
 Ukhti wa akhi, sekarang engkau di sini, di tempat, di hari, di ritual yang suci yang selalu ditunggu. Semoga Allah SWT selalu memberikan berkah-Nya di dalam keluarga kecil kalian. 

Ya Allah, Anugerahkanlah kepada sahabatku ini pasangan hidup serta keturunan yang dapat menyejukkan hati sahabatku, dan menjadikan sahabatku ini sebagai imam bagi orang-orang yang bertakwa. 
Sahabatku, kalian berdua telah jadi satu, Hiduplah rukun dan berkasih-kasihan, Semoga Allah SWT selalu melimpahkan rahmatnya pada keluarga kalian 

Selamat atas pernikahan kalian selama dua tahun, kami berdoa semoga mudah-mudahan Allah SWT mencurahkan keberkahan atas mu dan mudah-mudahan Dia mempersatukan kamu berdua di dalam kebaikan .
Ya Allah anugerahkanlah kepada mereka pasangan hidup serta keturunan yang menyejukkan hati mereka, dan jadikanlah mereka sebagai imam bagi orang-orang yang bertakwa. 

Barakallah ukhti, Barakallah Akhi, semoga mendapat keluarga yang sakinah, mawadah wa rahmah, dan senantiasa jadi penghias kehidupan rumah tangga, dan mengantarkan kalian berdua menuju syurga.

Ya Allah Ya Tuhan kami
Kau terus satukanlah hati pasangan ini
seperti engkau satukan Nabi Adam dan Hawa
dan seperti engkau satukan Nabi Yusof dan Siti Zulaika
dan seperti engkau satukan Nabi Muhammad S.A.W dan Siti Khadijah
Ya Allah
jadikanlah pasangan ini yang berbahagia
dan berkekalan hingga ke akhir hayat dan kurniakanlah kepada mereka
zuriat yang sempurna, beriman dan beramal soleh
sesungguhnya engkau maha berkuasa atas segala sesuatu.
Amin Ya Rabbal Alamin.


Rebut peluang menang Wang tunai RM50 : Top Refferal, Wang Tunai RM50 : Best Wishes , Monopod x 2 : Random.Org , 100 pcs Namecard Blog Vanilla & Chocolate + Bookmark . Siapa yang berminat sila tekan banner di atas . Terima kasih :)

28 Mar 2014

SlimFast Diet Ramuan Istimewa untuk Kurus & Langsing

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Apa itu SlimFast Diet? 
Formula Slimfast diet ini diperkaya dengan kandungan organik seperti raspberry, apple fiber, psyllium husk, oligo, collagen, orange de, acaiberry, grape seed, garnicia cambogia, hoodia, cassia angustifolia, l-carnitine, minerals dan vitamin. Slimfast diet dapat membantu menurunkan berat badan dengan pantas dengan 6-8 kilo mengikut tempoh serta metabolisma seseorang.

Kandungan ramuan Cassia Augustifolia dan Psyllium Husk dapat membantu membersihkan kolon serta menggalakkan penurunan berat badan yang berterusan malah mencantikan kulit dengan adanya vitamin dan mineral. Gabungan Acai Berry dan Collagen dapat menyumbang nutrisi yang diperlukan tubuh semasa proses penurunan berat badan. Malahan kandungan Apple, Raspberry dan Ekstrak oren yang kaya dengan vitamin A,C dan E dapat memperbaiki struktur kulit dari menggeleber dan berkedut.

Penggunannnya adalah memastikan anda tidak berlapar semasa didalam proses diet. Untuk proses penurunan yang lagi cepat lagi berkesan, lebihkan makanan yang berprotein seperti ayam, ikan, daging, telur, seafood dan sayur. Kurangkan memakan makanan yang berminyak, susu, gula, berkanji, gandum dan beras untuk mendapatkan kesan yang optima. Minumlah air kosong 2-3 liter sehari supaya lemak yang dibakar dapat keluar dari badan melalui air kencing dan peluh. Penggunaan yang berterusan dapat dapat membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal, meningkatkan dan menyeimbangkan hormon sekaligus memelihara keseimbangan kesihatan secara menyeluruh.

Bagaimana SlimFast Diet berfungsi?
SlimfastDiet membantu dalam meningkatkan jumlah kalori yang dibakar secara konsisten melalui proses yang semulajadi. Oleh itu, dengan mengurangkan pengambilan kalori didalam badan anda akan memastikan berat badan anda akan turun dengan cepat dan ketara.

Slimfast Diet juga dapat membantu dalam mempertingkatkan proses metabolisma didalam badan yang mana dapat membantu untuk membakar lemak degil.Pengambilan Slimfast Diet dapat mengurangkan selera makan anda dan dalam masa yang sama berat badan dapat dikawal secara berterusan.

Slimfast Diet juga memberi tenaga kepada anda supaya anda tetap cergas seharian walaupun didalam program diet.Perkara penting yang perlu diingat adalah bahawa walaupun Slimfast Diet terkenal sebagai makanan tambahan untuk penurunan berat badan, adalah perlu untuk seseorang itu melakukan senaman supaya mendapatkan kesan yang optima dan kesukaran untuk menurunkan berat badan dapat diatasi.

Testimoni Pengguna
Berat turun 3-6kg dalam masa 10 hari adalah yang biasa pengguna SFD nyatakan.





Soalan Lazim

1. Umur berapakah yang sesuai untuk mengambil Slimfast Diet?

Slimfast Diet sesuai untuk para pengguna yang berumur 18 tahun ke atas serta Ia sesuai untuk lelaki dan juga perempuan. Berat yang melebihi 75kg disarankan mengambil 2x sehari sebelum makan sarapan atau tengah hari atau malam. Berat yang bawah 75kg boleh ambil sekali sehari sahaja. 


2. Berapa lama untuk saya melihat kesan selepas pengambilan Slimfast Diet?

Ianya bergantung pada kadar metabolisma seseorang, puratanya seseorang itu akan dapat melihat penurunan selepas pengambilan sekotak Slimfast Diet dan pengurangan ukuran pinggang dapat dilihat. 


3. Berapa banyakkah kadar penurunan berat badan ketika pengambilan Slimfast Diet?

Jika mengambil Slimfast Diet pada kadar yang disarankan beserta diet menu yang sihat, anda boleh melihat penurunan 6-8kg dalam tempoh tertentu. Manakala purata testimoni kami turun 1-5kg untuk sekotak slimfast


4. Selepas mendapat berat badan yang ideal, perlukah saya meneruskan pengambilan Slimfast Diet?

Selain untuk penurunan berat badan, Slimfast Diet berkesan di dalam pembersihan kolon secara sihat dengan adanya Oligo, Ekstrak Cassia Augustifolia dan Psyllium Husk. Disarankan pengambilan Slimfast Diet 3-4kali seminggu selepas mendapat berat badan yang di idamkan.


5. Adakah sebarang pantang larang yang saya perlu ikuti semasa pengambilan Slimfast Diet?

Slimfast Diet adalah berasaskan formula organik, jadi tiada sebarang pantang tertentu yang harus di ikuti semasa pengambilan Slimfast Diet. Walaubagaimanapun kurangkan pengambilan makanan berlemak, berminyak, susu, gula serta karbohidrat. Selepas minum Slimfast, anda akan merasa kenyang dan tidak perlu untuk makan banyak cukup sekadar mengalas perut.


6. Perlukah saya minum banyak air ketika pengambilan Slimfast Diet?

Anda disarankan minum banyak air kosong dalam 2-3 liter untuk memudahkan proses pembuangan toksin dari badan dan lemak yang dibakar dapat keluar melalui kencing dan peluh.


7. Bolehkah saya mengambil Slimfast Diet bersama dengan ubatan hospital yang lainnya?

Slimfast Diet boleh dimakan bersama ubatan hospital atau suplemen kesihatan yang lain. Walau bagaimanapun anda dinasihati merujuk dahulu kepada doktor jika anda mengalami penyakit yang serius.


8. Bolehkah ibu mengandung mengambil produk Slimfast Diet?

Slimfast Diet tidak sesuai untuk para ibu mengandung tetapi ia boleh diminum oleh ibu yang menyusukan bayi.


9. Adakah berat badan saya akan naik setelah berhenti minum Slimfast Diet?

Berat tidak akan naik melainkan tidak menjaga pemakanan anda.


10. Bolehkah saya mengambil produk ini semasa datang period?

Boleh, tiada masalah.


11. Berapakah isi sekotak dan perasa Slimfast Diet?

Isian satu kotak adalah 10 sachet yang mana untuk 10 hari pengambilan. Manakala perasa adalah raspberry yang sangat sedap.

Kesan Penggunaan terhadap Ayah saya

Alhamdulillah ayah aku dipilih oleh pihak My Beauty Herbs untuk mencuba produk Slimfast Diet. Tak lupa juga banyak-banyak terima kasih untuk Kak Mialiana. Actually, mula-mula saje je nak isi borang dan tidak mengharapkan berpeluang try cuba test produk Slimfast Diet. Produk ini merupakan produk kurus yang berkesan.

Ayah aku mengalami masalah perut buncit . Biasalah lelaki selepas kahwin. Bahagia katanyee. Hahaha. Dan ayah aku juga ingin sekali kempiskan perut buncit itu. Ayah aku mengambil pelbagai produk tetapi gagal dan mencuba pelbagai petua cara kurus dengan cepat.


Selepas berpeluang mencuba produk Slimfast Diet , Alhamdulillah ade kesannya walaupun sedikit. Memang perut yang buncit tu tak kempis dan langsing sepenuhnya tetapi berat badan memang turun dengan mendadak. Memandangkan sebelum ayah saya consume produk Slimfast Diet lagi ayah saya dah diet, jadi proses penurunan berat yaag mendadak berlaku.

Ayah saya mengatakan bila sahaja consume produk Slimfast Diet ni , takde rasa lapar. Memang elok lah untuk yang diet. Rasa pun agak sedap dengan perisa RasBerry yang lazat.

Sebelum :
104Kg

Selepas :
92Kg 
*tak sempat nak snap. hahahha. mohon ampun*

Cara Minum

1 kotak SFD (10 sachet) = 10x minum.
Minum 15 minit sebelum makan. Shake dengan 250ml air suam 250ml. Rasanya sedap dengan kordial Rasberry.

Untuk mendapatkan kesan yang lebih bagus, sila teruskan pengambilan SFD selama sebulan.




Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.

26 Mar 2014

Tik.. Tok.. Tik... Tok..

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Tik.. Tok.. Tik... Tok..

Menatang ape tik tok tik tok tu? Sejenis kuih kah? Hahaha. Actually, tu bunyi jarum jam yang berdetik. Ye lah, berdetik untuk mempercepatkan masa untuk bukak sekolah *macam tergantung je ayat aku* Hari ni dah hari Rabu . Esok Khamis , Lusa Jumaat , Tulat Sabtu , Tuli Ahad. Ohyeahh! Ke kita ke sekolah hari ahad itu :)

Dannn....
Bermulalah untuk aku buka balik beg sekolah dan check kerja sekolah. Sejak cuti sekolah, sebatang pen pun tak pegang . Pegang keyboard laptop ngan henfon je. Hahaha. *nampak tak keRAJINan aku?* Entah kekok ke idok tangan aku nak menulis nanti.

Hari Ahad ni jugak result for first exam in 2014 akan diumumkan. Dan saat itulah paling mendebarkan sampai terkencing . Aku ni nak amik exam biase pun dah macam ni kalau SPM nanti, aihh! taktahu lah macam mano. Doakan aku semua!


Nota ketiak : Al-fatihah untuk 529 Penyokong Mursi Ikhwanul Muslimin di Mesir dibunuh dan Al-fatihah juga untuk penumpang MH370 yang berumat Islam :'( 

17 Mar 2014

Hari Kedua Exam

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Hari Kedua . DONE!

Pecah kepala pikir tapi mujur pecah kepala lutut je . Hahaha. Begitulah saat saat menjawab soalan tadi. Lain aku baca, lain pula yang keluar. Tak ke macam lembu kelaparan . Mak Cik Kiah belakang rumah aku pun baling kuali kalau berdepan saat begini. Wkwkwkwk

Pagi, Sains kertas 2. Masa 1jam setengah , 8 soalan tapi 1jam setengah memang tak cukup. Bagi 3 jam pun tak cukup jugak aku rase. Hahahahaha. Soalan banyak yang form3 dan pelajaran masih segar dalam ingatan aku. Cehhh! Tapi ade gak yang susah nya. Soalan dan susah berpisah tiada. *ekkk?*

Kertas kedua start pukul 11.45 . Punyalah lama nak tunggu kertas dua bermula. Kertas PAI menyusuli masa yang kedua. Mujurlah aku buat revision banyak sikit tang PAI ni. Dapatlah aku jawab dengan tenangnya. Dalam tenangnya tu, ada jugak lah yang aku tak study langsung yang bab SIRAH. Ya Allah! Hentam saaja lahhh! 

Aku berharap sangat , dapat A. Dapat atas pagar pun oke lah. Yang penting A. Esok exam Sains kertas 1 , Geografi dan Bahasa Inggeris. Doakan aku :)

16 Mar 2014

Hari Pertama Exam

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Hari Pertama. Done!

Tak lah susah mane pun soalan exam kali ni. Tapi, yang Mathematics 1 tu aku tak sempat masa dan aku telah menembaknya. Tak tahu kene tak pada sasarannya. Kalau yang susah memang susah , kalau yang mudah memang mudah. Tu je aku boleh cakap pasal soalan. 

Pagi tadi , bermula dengan subjek Sejarah. Bagi aku, yang ni paling senang sebab keluar yang tajuk Tingkatan 3 sahaja. Aku rasa aku jadi minat pulak dengan subjek Sejarah . Taktau kenapa. Hahahaha. Kalau dulu anti gilaa kot dengan Subjek Sejarah .

Lepas rehat, exam BM . Kertas 2 agak senang tapi yang Kertas 1 ni. Payah tahap katak. Tapi, mujur lah membe-membe kat tepi tolong menolong. Macam ni lah kawan . 

Esok, PAI dengan SAINS kertas 2. Doakan aku :)

15 Mar 2014

Keseteresan bermula esok.....

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Lamanyee aku tak update belog ni!!! Serious , kekok gila nak menaip . Maklumlah aku ni bukanlah FULL TIME BLOGGER . Hanya blogger yang mempunyai masa yang terhad saje. (Sibuk mengalahkan menteri menteri) Actually, aku busy dengan study sekarang dan tahun ni juga aku berazam untuk kurang online.

Lu orang paham dak apa yang aku tulis tu? Lantak lah nak paham ke tak. Esok stress start kerana esok Peperiksaan pertama bagi tahun 2014. Tahun lepas takde ahh pulak exam pertama. Stress gilakkk! Banyak bende nak ingat dari pelajaran form 1 till form 3. Dah lah 2 tahun lepas belajar macam biawak je.

Tapi takpa , disebabkan awek aku yang cun ade aku berusaha untuk mencapai kegagahan kejayaan. Kalau tak ingat , aku ade sekeng plan , member kat depan belakang kiri kanan ade. Sharing is Caring katakannn. Lalalalala.

Lu orang tolong doakan aku supaya cepat nikah dapat jawab soalan tu dengan mudah :)