/*

29 Mar 2014

MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway !

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

*KLIK BANNER*

Ucapan untuk Mr & Mrs Hafiezy :-
Selamat akhti dan akhi, selamat mengarungi bahtera rumah tangga, semoga kalian akan saling mencintai di kala dekat, saling menjaga kehormatan di saat jauh, saling menghibur saat merasa sedih, saling mengingatkan kala suka, saling mendoakan di dalam kebaikan dan ketakwaan, dan saling menyempurnakan dalam menjalankan ibadah kepada Allah SWT. 

Ya Allah sempurnakan kebahagiaan kedua saudara ku ini, Dengan menjadikannya, pernikahan mereka sebagai wujud ibadah kepada-Mu, Dan sebagai bukti pengikat cinta kepada Rasulullah SAW 
Doa Rasulullah Saw di pernikahan Ali Bin Ali Thalib dan Fatimah : "Semoga Allah SWT menghimpun yang terserak dari keduanya, memberkati mereka berdua, kiranya Allah meningkatkan kualitas keturunan mereka. Menjadikannya sebagai pembuka pintu rahmat, sumber ilmu dan hikmah serta pemberi rasa aman bagi umat." 

Takdir pun telah mempertemukan kalian berdua, kebersamaan mengapai taqwa adalah jalinan cinta yang paling hakiki, kayuhlah bahtera rumah tangga kalian dengan penuh cinta dan kasih, semua karena Allah SWT dan Rasulnya. Selamat menempuh hidup baru.. 
Ya Allah anugerahkanlah pada mereka pasangan hidup serta keturunan yang menyejukkan hati mereka, dan jadikan mereka sebagai imam bagi orang-orang yang bertakwa. 

 Ya Allah Ya Rabb, sempurnakan kebahagian mereka, dengan jadikanlah pernikahan mereka berdua itu sebagai ibadah kepada-Mu, dan bukti ketaatan dirinya pada sunnah Rasul-MU Amin… 
 Ukhti wa akhi, sekarang engkau di sini, di tempat, di hari, di ritual yang suci yang selalu ditunggu. Semoga Allah SWT selalu memberikan berkah-Nya di dalam keluarga kecil kalian. 

Ya Allah, Anugerahkanlah kepada sahabatku ini pasangan hidup serta keturunan yang dapat menyejukkan hati sahabatku, dan menjadikan sahabatku ini sebagai imam bagi orang-orang yang bertakwa. 
Sahabatku, kalian berdua telah jadi satu, Hiduplah rukun dan berkasih-kasihan, Semoga Allah SWT selalu melimpahkan rahmatnya pada keluarga kalian 

Selamat atas pernikahan kalian selama dua tahun, kami berdoa semoga mudah-mudahan Allah SWT mencurahkan keberkahan atas mu dan mudah-mudahan Dia mempersatukan kamu berdua di dalam kebaikan .
Ya Allah anugerahkanlah kepada mereka pasangan hidup serta keturunan yang menyejukkan hati mereka, dan jadikanlah mereka sebagai imam bagi orang-orang yang bertakwa. 

Barakallah ukhti, Barakallah Akhi, semoga mendapat keluarga yang sakinah, mawadah wa rahmah, dan senantiasa jadi penghias kehidupan rumah tangga, dan mengantarkan kalian berdua menuju syurga.

Ya Allah Ya Tuhan kami
Kau terus satukanlah hati pasangan ini
seperti engkau satukan Nabi Adam dan Hawa
dan seperti engkau satukan Nabi Yusof dan Siti Zulaika
dan seperti engkau satukan Nabi Muhammad S.A.W dan Siti Khadijah
Ya Allah
jadikanlah pasangan ini yang berbahagia
dan berkekalan hingga ke akhir hayat dan kurniakanlah kepada mereka
zuriat yang sempurna, beriman dan beramal soleh
sesungguhnya engkau maha berkuasa atas segala sesuatu.
Amin Ya Rabbal Alamin.


Rebut peluang menang Wang tunai RM50 : Top Refferal, Wang Tunai RM50 : Best Wishes , Monopod x 2 : Random.Org , 100 pcs Namecard Blog Vanilla & Chocolate + Bookmark . Siapa yang berminat sila tekan banner di atas . Terima kasih :)

7 comments:

 1. hyee.. singgah dari GA yg same.. :) gud luck! :) jemput singgah.. :)
  adnan-daughter.blogspot.com/2014/03/mr-mrs-hafiezy-mini-giveaway.html

  ReplyDelete
 2. saya datang dari segmen yg sama...
  datang BW dan follow....

  http://mindakabur.blogspot.com/2014/04/mr-mrs-hafiezy-mini-giveaway.html

  gud luck!

  ReplyDelete
 3. Bw dari segmen yg sama..jemput ke blog Lya http://blogashalya.blogspot.com/2014/03/mr-mrs-hafiezy-mini-giveaway.html

  ReplyDelete
 4. assalammualaikum.. Zara dtg bw peserta. terima kasih meriahkn mini ga pertama kami dan terima kasih atas tadahan doa.. amin ya rabbal amin.. terharuuu =') all the best

  ReplyDelete
 5. ASSALAMUALAIKUM...
  Ukwah Fillah.. Saya dari GA yg sama :D
  http://youismysoul.blogspot.com/2014/04/mr-mrs-hafiezy-mini-giveaway.html

  ReplyDelete
 6. Salam Ziarah dari Segmen yang sama... (^_^)

  http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/04/mr-mrs-hafiezy-mini-giveaway.html

  All the best and Good Luck!!!

  ReplyDelete
 7. Datang sini! Dari GA yang sama, Jom datang blog saya pula! :D

  http://amirahamer.blogspot.com/2014/03/mr-mrs-hafiezy-mini-giveaway.html


  Good Luck!!!!! :D

  ReplyDelete