/*

28 Mar 2014

SlimFast Diet Ramuan Istimewa untuk Kurus & Langsing

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


Apa itu SlimFast Diet? 
Formula Slimfast diet ini diperkaya dengan kandungan organik seperti raspberry, apple fiber, psyllium husk, oligo, collagen, orange de, acaiberry, grape seed, garnicia cambogia, hoodia, cassia angustifolia, l-carnitine, minerals dan vitamin. Slimfast diet dapat membantu menurunkan berat badan dengan pantas dengan 6-8 kilo mengikut tempoh serta metabolisma seseorang.

Kandungan ramuan Cassia Augustifolia dan Psyllium Husk dapat membantu membersihkan kolon serta menggalakkan penurunan berat badan yang berterusan malah mencantikan kulit dengan adanya vitamin dan mineral. Gabungan Acai Berry dan Collagen dapat menyumbang nutrisi yang diperlukan tubuh semasa proses penurunan berat badan. Malahan kandungan Apple, Raspberry dan Ekstrak oren yang kaya dengan vitamin A,C dan E dapat memperbaiki struktur kulit dari menggeleber dan berkedut.

Penggunannnya adalah memastikan anda tidak berlapar semasa didalam proses diet. Untuk proses penurunan yang lagi cepat lagi berkesan, lebihkan makanan yang berprotein seperti ayam, ikan, daging, telur, seafood dan sayur. Kurangkan memakan makanan yang berminyak, susu, gula, berkanji, gandum dan beras untuk mendapatkan kesan yang optima. Minumlah air kosong 2-3 liter sehari supaya lemak yang dibakar dapat keluar dari badan melalui air kencing dan peluh. Penggunaan yang berterusan dapat dapat membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal, meningkatkan dan menyeimbangkan hormon sekaligus memelihara keseimbangan kesihatan secara menyeluruh.

Bagaimana SlimFast Diet berfungsi?
SlimfastDiet membantu dalam meningkatkan jumlah kalori yang dibakar secara konsisten melalui proses yang semulajadi. Oleh itu, dengan mengurangkan pengambilan kalori didalam badan anda akan memastikan berat badan anda akan turun dengan cepat dan ketara.

Slimfast Diet juga dapat membantu dalam mempertingkatkan proses metabolisma didalam badan yang mana dapat membantu untuk membakar lemak degil.Pengambilan Slimfast Diet dapat mengurangkan selera makan anda dan dalam masa yang sama berat badan dapat dikawal secara berterusan.

Slimfast Diet juga memberi tenaga kepada anda supaya anda tetap cergas seharian walaupun didalam program diet.Perkara penting yang perlu diingat adalah bahawa walaupun Slimfast Diet terkenal sebagai makanan tambahan untuk penurunan berat badan, adalah perlu untuk seseorang itu melakukan senaman supaya mendapatkan kesan yang optima dan kesukaran untuk menurunkan berat badan dapat diatasi.

Testimoni Pengguna
Berat turun 3-6kg dalam masa 10 hari adalah yang biasa pengguna SFD nyatakan.





Soalan Lazim

1. Umur berapakah yang sesuai untuk mengambil Slimfast Diet?

Slimfast Diet sesuai untuk para pengguna yang berumur 18 tahun ke atas serta Ia sesuai untuk lelaki dan juga perempuan. Berat yang melebihi 75kg disarankan mengambil 2x sehari sebelum makan sarapan atau tengah hari atau malam. Berat yang bawah 75kg boleh ambil sekali sehari sahaja. 


2. Berapa lama untuk saya melihat kesan selepas pengambilan Slimfast Diet?

Ianya bergantung pada kadar metabolisma seseorang, puratanya seseorang itu akan dapat melihat penurunan selepas pengambilan sekotak Slimfast Diet dan pengurangan ukuran pinggang dapat dilihat. 


3. Berapa banyakkah kadar penurunan berat badan ketika pengambilan Slimfast Diet?

Jika mengambil Slimfast Diet pada kadar yang disarankan beserta diet menu yang sihat, anda boleh melihat penurunan 6-8kg dalam tempoh tertentu. Manakala purata testimoni kami turun 1-5kg untuk sekotak slimfast


4. Selepas mendapat berat badan yang ideal, perlukah saya meneruskan pengambilan Slimfast Diet?

Selain untuk penurunan berat badan, Slimfast Diet berkesan di dalam pembersihan kolon secara sihat dengan adanya Oligo, Ekstrak Cassia Augustifolia dan Psyllium Husk. Disarankan pengambilan Slimfast Diet 3-4kali seminggu selepas mendapat berat badan yang di idamkan.


5. Adakah sebarang pantang larang yang saya perlu ikuti semasa pengambilan Slimfast Diet?

Slimfast Diet adalah berasaskan formula organik, jadi tiada sebarang pantang tertentu yang harus di ikuti semasa pengambilan Slimfast Diet. Walaubagaimanapun kurangkan pengambilan makanan berlemak, berminyak, susu, gula serta karbohidrat. Selepas minum Slimfast, anda akan merasa kenyang dan tidak perlu untuk makan banyak cukup sekadar mengalas perut.


6. Perlukah saya minum banyak air ketika pengambilan Slimfast Diet?

Anda disarankan minum banyak air kosong dalam 2-3 liter untuk memudahkan proses pembuangan toksin dari badan dan lemak yang dibakar dapat keluar melalui kencing dan peluh.


7. Bolehkah saya mengambil Slimfast Diet bersama dengan ubatan hospital yang lainnya?

Slimfast Diet boleh dimakan bersama ubatan hospital atau suplemen kesihatan yang lain. Walau bagaimanapun anda dinasihati merujuk dahulu kepada doktor jika anda mengalami penyakit yang serius.


8. Bolehkah ibu mengandung mengambil produk Slimfast Diet?

Slimfast Diet tidak sesuai untuk para ibu mengandung tetapi ia boleh diminum oleh ibu yang menyusukan bayi.


9. Adakah berat badan saya akan naik setelah berhenti minum Slimfast Diet?

Berat tidak akan naik melainkan tidak menjaga pemakanan anda.


10. Bolehkah saya mengambil produk ini semasa datang period?

Boleh, tiada masalah.


11. Berapakah isi sekotak dan perasa Slimfast Diet?

Isian satu kotak adalah 10 sachet yang mana untuk 10 hari pengambilan. Manakala perasa adalah raspberry yang sangat sedap.

Kesan Penggunaan terhadap Ayah saya

Alhamdulillah ayah aku dipilih oleh pihak My Beauty Herbs untuk mencuba produk Slimfast Diet. Tak lupa juga banyak-banyak terima kasih untuk Kak Mialiana. Actually, mula-mula saje je nak isi borang dan tidak mengharapkan berpeluang try cuba test produk Slimfast Diet. Produk ini merupakan produk kurus yang berkesan.

Ayah aku mengalami masalah perut buncit . Biasalah lelaki selepas kahwin. Bahagia katanyee. Hahaha. Dan ayah aku juga ingin sekali kempiskan perut buncit itu. Ayah aku mengambil pelbagai produk tetapi gagal dan mencuba pelbagai petua cara kurus dengan cepat.


Selepas berpeluang mencuba produk Slimfast Diet , Alhamdulillah ade kesannya walaupun sedikit. Memang perut yang buncit tu tak kempis dan langsing sepenuhnya tetapi berat badan memang turun dengan mendadak. Memandangkan sebelum ayah saya consume produk Slimfast Diet lagi ayah saya dah diet, jadi proses penurunan berat yaag mendadak berlaku.

Ayah saya mengatakan bila sahaja consume produk Slimfast Diet ni , takde rasa lapar. Memang elok lah untuk yang diet. Rasa pun agak sedap dengan perisa RasBerry yang lazat.

Sebelum :
104Kg

Selepas :
92Kg 
*tak sempat nak snap. hahahha. mohon ampun*

Cara Minum

1 kotak SFD (10 sachet) = 10x minum.
Minum 15 minit sebelum makan. Shake dengan 250ml air suam 250ml. Rasanya sedap dengan kordial Rasberry.

Untuk mendapatkan kesan yang lebih bagus, sila teruskan pengambilan SFD selama sebulan.




Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.

14 comments:

  1. Tahniah kpd ayah awak Aiman..berapa umurnya ?? salam singgah dari PCL, pengguna sfd jugak :))

    ReplyDelete
  2. salam. tahniah kerana telah berjaya membuat review produk slimfast diet.

    entri anda tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2014/03/giveaway-slimfast-diet-review-slimfast.html

    semoga berjaya di peringkat seterusnya. good luck!

    ReplyDelete
  3. terbaik, banyaknya turun. :D

    salam singgah dari blog:
    http://www.haneeza.com/2014/03/cabaran-kurus-10-hari-bersama-slim-fast.html

    ReplyDelete
  4. tahniah ya.. :D , berkesan sungguh ya produk ni.. terbukti..
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-to-shape-yang.html

    ReplyDelete
  5. seronoknya..turun banyak tu...

    ReplyDelete
  6. tahniah
    dr segmen yg sama
    http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2014/03/slimfast-diet-produk-back-to-shape-yang.html

    ReplyDelete
  7. tahniah dan gud luck!dari segmen yang sama http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/03/kurus-dengan-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
  8. goodluck

    http://mimbarhatiku.blogspot.com/2014/03/review-slimfast-diet-cabaran-10-hari.html

    ReplyDelete
  9. Wah wah wahh!!!
    Congratulations!!! Hihihi. Qila pun dari Giveaway SlimFast Diet ni jugak heee~
    Best of luck to both of us hehe goodluck to ur dad!!!
    Harap mara lah ke next round kan :D :D :D hihi

    ReplyDelete
  10. Salam. tahniah... semoga berjaya ke perngkat seterusnya..

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2014/03/review-10-hari-bersama-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
  11. SALAM,
    TAHNIAH kerana berjaya kurangkan berat badan ayah awak..
    banyak jugak kurang tuh..
    harap berjaya ke pusingan seterusnya ya..
    datang dari SEGMEN yang sama...

    http://www.ieyzartdsyahieyr92.my/2014/03/review-slimfast-diet-kurangkan-berat.html

    ReplyDelete

  12. Salam,wahh.. tahniah ya..kerana berjaya mengurangkan berat badan anda dengan meminum slimfast diet Semoga anda berjaya ke pusingan seterusnya. Jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Slimfast diet Mialiana.com - Salam ukhwah dari MyCherita

    ReplyDelete
  13. Salam.
    wahh bnyk nya turun brt ayah awk
    dr segmen yg sama
    http://hazelmerah.blogspot.com/2014/03/kembali-ramping-dengan-slimfast-diet.html

    ReplyDelete
  14. Tahniah !! Dari cabaran yg sama .. dtg BW sini. Jom BW blog yana ^^

    nazlyizan.blogspot.com

    ReplyDelete