/*

18 Dec 2015

Rahsia Wajah Lelaki Aktif Terbongkar!

Holaa Holaa?

Rahsia terbongkar? Yaaaa.

Lelaki aktif kini dapat menggunakan pencuci muka DASHING untuk terus kekal hensem dan bergaya dak? Bukan wanita je kene jaga muka , lelaki pun kene untuk tidak menjengkelkan orang lain bila tengok kita. 

First impression! itu kena ingat tauu.

FYI! 
Jenama penjagaan peribadi lelaki No. 1 Malaysia, Dashing bekerjasama dengan Manchester City Football Club, pasukan paling pantas berkembang dalam liga Premier bagi menghasilkan beberapa produk dan pengalaman menakjubkan untuk semua pencinta sukan di Malaysia. 

Pencuci muka ini mempunyai 5 jenis dan mempunyai peranan masing-masing untuk mengekalkan kehenseman wajah lelaki.

pencuci muka dashing


5 JENIS PENCUCI MUKA DASHING & PERANANNYA

ICY FRESH: 
Dashing Icy Freshmengandungi Ice Glacier Water (air ais glasier) untuk kesegaran segera dan hidrasi kulit. Ia memberikan kesegaran berpanjangan dan sensasi kesejukan kepada kulit dengan melegakan haba berlebihan secara pantas. Atasi kekeringan dan kick it cool seperti David Silva.

OIL CLEAR: 
Dashing Oil Clear diformulasi dengan kandungan rahsia arang buluh yang menyingkirkan kotoran & minyak berlebihan daripada kulit menjadikan wajah bebas minyak dengan berkesan. Memberikan perlindungan terkuat daripada minyak seperti pertahanan tengah, Vincent Kompany.

EXTRA WHITE:
Dapatkan kulit putih dan serlahkan diri bak penyerang, Samir Nasri. Diformulasi bersama tumbuh-tumbuhan pergunungan Alp Switzerland, Dashing Extra White memberikan anda kulit lebih ringan, cerah & tona sekata. Ia turut dilengkapi perlindungan UV bagi mengelakkan bintik-bintik gelap.

ACNE FREE:
Tiada siapa lebih mahir menggelecek & menjaringkan gol setangkas Sergio Aguero!’ Hapuskan akne bersama Dashing Acne Free yang diformulasi istimewa dengan Zink & Lempung (tanah liat) bagi melawan akne penyebab bakteria. Ia turut menjadikan kulit licin dan sihat dari luaran sekali gus memberi pembersihan pantas kepada kulit!

WHITENING SCRUB: 
Siapa kata lelaki tidak dapat memiliki kulit berseri? Dashing Whitening Scrub diformulasi dengan garam laut yang membersih jauh ke dalam dan membantu proses pengelupasan bagi memberikan tona kulit lebih sekata. Ia membantu membuka liang pori, menyingkirkan kekotoran dan bintik hitam. Ayuh dapatkan kulit berseri seperti Kevin De Bruyne!

PENGALAMAN MENGGUNAKAN PENCUCI MUKA DASHING

Saya memilih untuk menggunakan Pencuci Muka Dashing ACNE FREE memandangkan kulit muka saya mempunyai masalah jerawat.

Saya begitu teruja untuk menggunakannya, dan keterujaan saya itu bertambah apabila setelah saya memakai produk ini, jerawat makin kecut dan terus hilang dari wajah saya ini. Memang thorrbaiklah Dashing ni.

Kesemua Pembersih Muka Dashing yang disenaraikan boleh didapati dengan harga RM6.90 untuk 50 g dan RM10.90 untuk 100 g.

MENANGI HADIAH YANG MENARIK

Jangan lupa menyertai contest menarik yang dianjurkan oleh Dashing. 11 Pemenang bertuah bakal memenangi 6 hari 5 malam fully paid trip ke Manchester, UK. Trip ini juga termasuk latihan 3 hari di City Football Academy, lawatan ke Stadium Etihad dan tiket VIP menonton perlawanan Manchester City FC dan Machester United pada 19th March 2016! Kaki bola wajib join nie.
 
Apa yang korang perlu lakukan untuk menyertai contest ini dengan hanyalah membeli mana-mana produk Dashing atau Elite dan menghantar SMS mudah seperti yang dinyatakan pada botol produk. Contest berakhir 31 Disember 2015. Lets join all!

7 Dec 2015

#OhMyKelate #03

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

"apo kaba ore kapung belakoo? sihat ko belako? gano tepat demo belako? uje uje ko? loni musim boh, jago jago lah deh. siap sedia apo hok patut."

Sebab ni entry segmen #OhMyKelate , izinkan sayo kecek kelate deh? Hahahahaha.

Pengisian entry segmen ini minggu ini tidak seperti yang minggu minggu lalu , eh aku rasa dah lama kot stop segmen ni. Wuhahahaha! Maaf lah haipp! Stop blogging jap fokus final exam yoo.

Okay dah!

Apa yang lain? Biasanya aku akan buat entry mengenai perkataan unik kelate tapi minggu ni. jeng.. jeng...

MAKANE KELATE


Sapo minak Lakso ni? Angkat kaki cepat!!!!!

30 Oct 2015

Nak Simkad ONEXOX PERCUMA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


PERCUMA PERCUMA PERCUMA!!!!!! Mesti korang terbeliak butir mata tengok perkataan PERCUMA tu kan? Biase lah bende free semua orang nak. Hahaha

Anda inginkan SIMKAD ONEXOX PERCUMA?

SEMUDAH A B C , 1 2 3 ! Cuma nak taknak je tapi bende free ni . Taknak ke? Hihihi

CARA UNTUK MENDAPATKAN SIMKAD ONEXOX PERCUMA :
1. Mempunyai blog usia lebih daripada 12bulan.

2. Tulis sebuah entry.

3. Isi borang.

4. Pilih Nombor yang Simkad

4. Klik Hantar.

5. Tunggu abang posmen.

6. Anda akan dapat bungkusan istimewa daripada abang posmen.

Haaaa! Senang je kan tuuu?


TERHAD UNTUK 50 100 ORANG SAHAJA!!!!!


Hanya itu sahaja! Tapi.........

Bukan dapat simkad percuma je , tapi anda berpeluang memenangi wang tunai lebih RM2,000 . Wow! Wow! Wow!!!




Untuk info lanjut sila layari http://www.contestonexox.blogspot.my

21 Sep 2015

Bergaya sakan di Zmar Apparel Shoppe

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

 
Syira adalah pemilik blog Syira Lokman telah jadi vendor di Butik Zmar Apparel Shoppe sejak April 2015 yang lalu. Alhamdulillah...berniaga biasalah ada pasang surut but ni permulaan yang baik. :) i'm happy !
NAK RAYA DAH NI ! JOM SHOPPING ^_^

Telekung ni kainnya sangat best oke ! tak jarang, sejuk..and corak sangat lawa :D
paling best design kat bahagian muka, nampak kemas sangat !
macam-macam warna ada, pilih je nak mana di Zmar Apparel Shoppe !
serbuuu cepattt !



ada yang dah serbu butik Zmar Apparel Shoppe ke belum ??
Alaa..tak susah pun nak cari..dekat je dengan butik SBU..
sambil belajar, berblog..Syira nak cari duit sikit..mula jadi vendor dulu..
Rezeki Allah bagi kan :) kita usaha je..

Kalau korang nak tahu, di butik ni banyak lagi vendor lain juga tau !
tapi kalau pergi wajibbb beli koleksi by Syira Lokman ! 
wajib oke..
hehe..limited pieces tauuuu  :D semua dibawah harga RM100...dress pun RM79 je okeee ! 
Takde yg lebihhhh..syokkk kannn ? kalau tempat lain beratus-ratus..beli koleksi by Syira Lokman..semua berpatutan !

Antara barangan Syira Lokman (vendor) yang  dijual di butik ini ialah :

  • shimmery bawal square (boleh pakai depan belakang, mudah bentuk, senang iron)
  • knit t-shirt
  • cotton cardigan
  • wool cardigan 
  • cardigan leopard
  • prada lace exclusive blouse
  • eyelash dress
  • baju kurung lace
  • kurti blouse
  • telekung
  • songket blouse and many more :D



Shimmery bawal square ni keluaran exclusive by Syira Lokman tau !
korang takkan jumpa di mana-mana bawal sama macam ni..
tailormade and sangat selesa dipakai !
yang bestnya tudung ni..kalau korang pakai hari ni,lepas tu mesti nak kena gantung elok sebab esok or lusa nak pakai balik kan ? tapi tudung ni, korang tindih lah dengan beberapa helaian tudung yang lain, confirm bila pakai semula tanpa iron still mudah bentuk !
kalau memang siap pin tu, sarung je ! 
mudah and cepat tau !

Allah..nak cerita kelebihan bawal square ni banyak !
cuba dulu baru tauuu..hanya RM30 sahaja !

  • kain berkualiti
  • tak jarang
  • mudah bentuk
  • shimmery
  • pelbagai warna menarik
  • mudah iron dan tak mudah kedut
  • saiz 1m x 1m 
  • boleh dilabuhkan dan digayakan mengikut citarasa anda.


So jangan lupa singgah Butik Zmar Apparel Alam Avenue di Shah Alam !
banyak juga vendor lain di butik tu..
datang shopping and borong semua tudung and bajuu tauuu !
 Ada macam macam warna and
paling penting..
HARGA BERPATUTAN !

Tiada yang melebihi RM100 punnn :D
syokkann :D
..nak rayaaa ni..cepat rebut beli dress, baju, tudung murah murahhh :D

Jom dapatkan pakaian exclusive by Syira Lokman di 
Butik Zmar Apparel Alam Avenue !
Sambil tu boleh cuci mata tengok barangan vendor lain dan owner butik tu sendiri :D


Alamat :
E-23-G,Alam Avenue 2, Jln Serai Wangi M 16/M,Seksyen 16, Shah Alam 

No telefon :
0172045027, 0137147816 

Waktu operasi:

5 Sep 2015

#OhMyKelate #02

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Holla everyone?

Segmen #OhMyKelate diteruskan pada minggu ni. Minggu lepas kito semo belajar perkataan "EREK" (KLIK) Tentu menarik bukan bahasa kelate ni? Jadi, jom kita tengok perkataan apa untuk minggu ini.


Dalam bahasa Malaysia , kita ada KATA GANDA kannn? Bahasa Kelate juga ada. Ini adalah salah satunya. 

Jauh Jelaq bermaksud jauh yang teramat sangat.

Contoh ayat:
Jauh Jelaq wei rumoh Pok Wan ni. Lambat lagi ko nok sapa?

SEKARANG ANDA TAHU BUKAN? #KayanyaBahasaKELATE

Nota SGP : Segmen ni akan dipublish sekali seminggu sahaja iaitu pada setiap hari Sabtu . Stay tune untuk perkataan yang seterusnya pada minggu hadapan!

4 Sep 2015

Lima Destinasi Impian

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Thanks uols kerana masih sudi menjenguk aku di belog ni. Tulis title and save draft itulah hobi aku setiap hari. Mesti ada je bende kacau aku ketika nak bebel dalam blog ni . Hahahahha!

Pasti lu orang semua suka melepaskan tension ke tempat-tempat cantik an an? Aku memang seronok kalau dapat pergi ke tempat tempat nengok alam semula jadi. Aku ni jenis nature lover gak lah . *Nature lover lah sangatttt :p*  Sebabnya dengan nengok bende-bende ni lah aku jadi tenang dan aman damai.

So, ada lima destinasi yang aku ingin tuju dan memang aku akan tuju jugak suatu hari nanti. Kau tunggu yaaaa!

5. Pulau Mabul , Sabah



Aku rasa , aku tak perlu describe panjang pasai pulau ni sebab tengok gambar je mesti lu orang tahu kenapa aku nak pergi sini kan? Tempatnya adalah di Sabah. Serius best sini! Kalau terus tinggal disini pun takpe kannn? :)

4. Lexis Hibiscus Port Dickson


Pemandangan dari atas nampak macam bunga raya sebab tu dinamakan "hibiscus" Pandaikan aku? Muahahaha! Air yang membiru itu memang indah. Tapi ingatlah air yang tenang jangan disangkakan tiada buaya . hahahahaa. Lebih menarik lagi resort ini menawarkan beberapa pakej bilik dan yang paling menarik adalah Panorama Pool Villa yang mengadap ke laut lepas. Tinggal di bilik ini pasti membuat pandangan anda bebas ke laut lepas sambil di sapa angin dari Selat Melaka.


Ini yang paling menarik! Resort ini menawarkan kolam renang di dalam bilik anda sendiri bagi yang inginkan privasi. Tak perlu keluar bilik untuk mandi dan tak perlu berkongsi dengan orang ramai. Hahahaah! Itu yang penting. Yang tak menarik tentang kolam ini , memang biase lah kencing kencing dalam kolam *aku pun biase buat*  ni kan, sekali tertelan. memang emphhh jawabnya. hahahaha

3. Gunung Kinabalu , Sabah


Aku memang dah lama teringin nak mendaki tempat-tempat tinggi ni lagi-lagi Gunung Kinabalu. Aku nak tengok pemandangan bawah dari atas gunung. Ya Allah! Bila lah boleh menjejakkan kaki di puncak Gunung Kinabalu . Warghhhhh :'(

2. LEGOLAND® Malaysia Resort


Masa mula-mula tempat ini dibuka , aku tidak begitu teruja untuk lawati tempat ni. Aku pun taktahu kenapa , mungkin sebab aku tak begitu suka Lego dan aku sangka ini tempat untuk kanak kanak ribena sahaja. Tapi sangkaan aku meleset selepasa aku baca entry salah satu blogger iaitu Blog Lan Careno . Sumpah best giler weiiii. 

1. Genting Highlands

 

Ya. Memang aku tak pernah pergi pun GH ni. Lalu pun tak pernah. Orang kata kat sini Syurga Permainan. Aku teringin nak naik Roller Coaster yang tinggi dan berputar-putar tu. Kau tunggu yaa Genting Higlands!


Semua tempat adalah di dalam Malaysia kann? Sebab... I LOVE MALAYSIA! Hahaahaha

29 Aug 2015

#OhMyKelate #01

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Hey anak kampung! Hey anak bandar! Hey anak ayam! erhh? hahahaha

Perkataan kelate yang pertama yang akan ada tahu hari ada perkataan "EREK"




Perkataan "EREK" berasal dari perkataan Mat Salleh iaitu "ERECT" . Tengoklah situasi untuk menggunakan perkataan "EREK" ini. 

SEKARANG ANDA TAHU BUKAN? #KayanyaBahasaKELATE



Nota SGP : Segmen ni akan dipublish sekali seminggu sahaja iaitu pada setiap hari Sabtu . Stay tune untuk perkataan yang seterusnya pada minggu hadapan!


28 Aug 2015

BADI FULL MOVIE WATCH ONLINE & DOWNLOAD

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!




TAJUK : BADI
Tarikh Tayangan : 15 Oktober 2015 
Genre : Seram
Pengarah : Eyra Rahman
Pelakon :  Adiba Yunus,Azwan Kombos,Rashidah Jaafar
Terbitan : Metrowealth

TRAILER BADI FULL MOVIE :



BADI FULL MOVIE WATCH ONLINE : KLIK SINI
BADI FULL MOVIE DOWNLOAD : KLIK SINI

BRAVO 5 FULL MOVIE WATCH ONLINE & DOWNLOAD

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!



TAJUK : BRAVO 5 
Tarikh Tayangan : 10 September 2015
Genre : Aksi
Pengarah : Mohd Latiff Zami (Yeop Hitler)
Pelakon : Remy Ishak, Beto Khushairy, Hattan, Shashi Tharan,
Xavier Fong, Fran Peterson, Sofi Jikan, Normah Damanhuri
Penerbit : Karya Prima Production

TRAILER BRAVO 5 FULL MOVIE :


BRAVO 5 FULL MOVIE WATCH ONLINE : AKAN DATANG
BRAVO 5 FULL MOVIE DOWNLOAD FREE : AKAN DATANG

Filem Nota Full Movie Download & Watch Online

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


TAJUK : NOTA
Tarikh Tayangan : 13 Ogos 2015
Genre : Psiko, Ngeri, Jenayah
Pengarah : Yasu Tanaka
Pelakon : Maya Karin, Hans Isaac, Ramli Hassan, Rin Izumi
Penerbit : 42nd Pictures


TRAILER FILEM NOTA FULL MOVIE  :



NOTA FULL MOVIE WATCH ONLINE : AKAN DATANG
NOTA FULL MOVIE DOWNLOAD : AKAN DATANG

Ucapan Hari Jadi Terbaik 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Kebiasaanya ucapan hari jadi ini , orang wish pendek-pendek je kan? Tapi sudah pasti korang akan bagi ucapan Hari Lahir yang terbaik untuk orang tersayang kan? Tiada idea ke? Tak apa cik adik cik abang, aku akan bagi idea-idea untuk anda wish ucapan Selamat Hari Jadi kepada kawan baik , girlfriend , boyfriend , kekasih , mak , ayah atau sesiapa sahaja ok.

Sucikan diri dengan berwudhu...Bersih kan jiwa dengan solat…Sucikan hati dengan keikhlasan.... Sucikan usia dengan cinta mu.. ..Selamat ulang tahun Kekasihku/Sahabatku
SELAMAT ULANG TAHUN!  •*¨*•♫♪。 ✿* Selain kata-kata "Selamat Ulang Tahun" Tiada doa yang boleh kupanjatkan......Selain doa semoga panjang umur dan bahagia
SELAMAT ULANG TAHUN!I  •*¨*•♫♪。 ✿*

Waktu nyalaan lilin membias di wajahmu.
Ku satukan doa untuk bahagiamu.......
Di hari lahir tahun mu,.....
Ikatan janji selalu mengeja hati tanpa henti.......
Met lagi th. honey.. i miss u.....
Tahukah kamu perasaan yang bahagia ketika.....
Seseorang yang menyayangimu.....
Seseorang yang selalu memikirkan-mu....
Seseorang yang sangat memerlukan-mu....
Namun akan lebih mengasyikkan saat kamu mengerti....
seseorang yang tidak lupa hari lahir tahunmu......
iloveyou my sweetheart......
SELAMAT HARI JADI KEKASIHKU •*¨*•♫♪。 ✿* 

 Sebelum hari ini terlewat......Izinkanlah ku genggam tanganmu.......Memandang matamu dgn penuh kasih.......Dan memelukmu hangat sembari membisikkan
Selamat Hari Jadi kekasih hatiku......Semoga panjang umur dan cinta kita kekal abadi..

Birthday wishes Versi Bahasa Inggeris

On your special day, I am recalling all of the great times we’ve spent together. You always bring a sweet smile to my face! Happy Birthday to you, my special friend, who will forever hold a special place in my heart.

On your special day, I am recalling all of the great times we’ve spent together. You always bring a sweet smile to my face! Happy Birthday to you, my special friend, who will forever hold a special place in my heart.

 A friend like you is more priceless than the most beautiful diamond. You are not only strong and wise, but kind and thoughtful as well. Your birthday is the perfect opportunity to show you much I care and how grateful I am to have you in my life.

There are so many things about our friendship that I love. Your birthday is going to be the perfect time to celebrate your special day, and all that our friendship means to me. I look forward to showing you how much I care.

 Your birthday is a wonderful occasion all by itself. But for me, it’s a special day allowing me to thank God for all that your friendship has meant to me.

 Words alone are not enough to express how happy I am you are celebrating another year of your life! My wish for you on your birthday is that you are, and will always be, happy and healthy! Don’t ever change.



Seach Keywords :

ayat  hari jadi, ayat power, ayat sambut hari lahir, ucapan hari jadi, ucapan hari lahir, ucapan selamat hari jadi kawan, ucapan selamat lahir,  

Rezeki dari Allah datang lagi .

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!




Holla cik adik cik manis. Udah lama abam tak update blog ni. Entah lah weyy . Mood nak berblogging dah terbang melayang layang dah sekarang ni. Kene seru balik mood supaya datang balik , kalau tak memang sunyi lah blog aku ni , sesunyi gua tempurung . hikhikk.

First of all , aku nak mintak maaf kepada sesiapa yang aku pernah berbuat salah. Mungkin kadang kala aku tidak sangka perbuatanku , percakapanku menyinggung perasaan anda-anda semua. Mohon ampun maaf eh uols!

Rezeki daripada Allah datang lagi hasil blogging walaupun kurang mengaktifkan diri. Aku kurang update je sekarang tapi aku blogwalking hari-hari woi , Cuma tak tinggalkan jejak je . Aku menjadi sebagai silent reader je sekarang ni. Kalau trafik blog uols naik mencanak tu sebab aku lah tu. Kah!

Baru baru ini aku ada menjoinkan diri dalam contest dari blog coklateyes iaitu Kak Inannie Ariffin. Target aku sebenarnya nak mendapatkan Iphone 6 , kalau tak dapat iphone 6 atleast dapat tempat pertama , Tetapi sangkaan aku meleset aku mendapat tempat ke  8 sahaja. Tapi aku bersyukur kepada Allah. Bersyukurlah daripada tiada kan.



Terima kasih kepada Founder Ephyra , Pn Amiza , kepada penganjur Cik Innanie Ariffin , kepada peserta-peserta dan kepada semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung . Semoga rezeki berpihak kepada saya pada masa akan datang . Byee . Chawww dulu yawww!


Nota Kaki : Ada segmen menarik akan diadakan di blog ini ye . Stay tune. 


6 Aug 2015

Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!



Jom ramai-ramai join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com 
Antara hadiah yang ditawarkan adalah :



+ 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
+ 2 keping tiket Aquaria KLCC
+ Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
+ RM30 Voucher Parkamaya
+ RM150 Voucher Parkamaya
+ RM50 Voucher Pak John Steamboat
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 6 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 10 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 12 Mangkuk Boat Noodle)
+ Outdoor Photoshoot by Islam (Website)
+ 5 set Chrochet Heart (5 pemenang)

Seramain 15 Pemenang Bertuah dan Contest berakhir pada 19 August 2015.


Anjuran blog : www.sayaiday.com, www.ayueidris.com, akumohdfakhrulislam.blogspot.com

Klik Link ini untuk join contest : http://goo.gl/H0lgNa

31 Jul 2015

Ephyra Skin Bar Penyelamat Raya Aku!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Produk Ephyra tidak lagi asing pada kita kerana produk ini menjadi produk yang hot dan digilai ramai "pencinta kulit halus mulus". Produk ini sememangnya berkesan dan bukanlah produk yang indah khabar dari rupa.

Tahukah anda?
Ephyra ini telah melancarkan satu produk yang baru iaitu Ephyra Skin Bar atau singkatannya ESB. ESB ini adalah sejenis sabun pencuci muka yang lain daripada yang lain. Memang magic betul betul magic. Bukan omongan kosong ajaa!



Formulasi Ephyra Skin Bar 

 ☛ Bearberry Alpha Arbutin A Extract

Bahan ini dikatakan paling berkesan, cepat malah lebih selamat untuk mencerahkan kulit. Mencerahkan kulit ini tidak bermakna memutihkan kulit tetapi menggantikan kulit yang tidak sihat kepada yang lebih bermaya.  
☛ Rice Bran Oil
Mempunyai kandungan vitamin, nutrien dan agen anti oksida yang mampu mengekalkan ketegangan kulit serta mampu menyuburkan dengan memperbaiki kulit yang telah tidak sihat.
☛ Carrot Extract
Sifat anti kerandangan mampu mengembalikan warna kulit yang lebih sekata dan lebih bersinar dengan melindungi kulit daripada sinaran matahari yang melampau yang mampu merosakkan cell cell kulit muka.
☛ Seaweed
Merupakan salah satu agen yang boleh menghilangkan jerawat dan menjadikan kulit muka lebih anjal dan menaikkan seri wajah yang selama ni kusam dan tidak bermaya.
☛ Banana Enzyme
Bertindak sebagai anti penuaan yang boleh membaiki tekstur dan tona kulit di samping menjadikan kulit lebih licin, halu dan berseri.
☛ Kolegen
Bahan ini dapat menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit muka dengan menggantikan sel kulit dengan lebih cepat dan lebih berkesan untuk jangka masa yang panjang.


Keindahan Ephyra Skin Bar
Sudah pasti lagi memastikan ESB ini adalah produk yang indah. Sukar untuk ditafsirkan keindahannya yang sebenarnya. Hanya pengguna ESB sahaja yang tahu dan merasai keindahan ESB yang begitu menakjubkan! BOOM!

Antara yang dapat aku tafsirkan keindahan ESB ini.

-Menggebukan dan mencerahkan kulit
-Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
-Menghilangkan parut dan kedutan
-Membantu menghilangkan bintik-bintik hitam
- Menghilangkan parut jerawat & jeragat
- Menghilangkan 'blackheads' di muka
- Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
- Memberi kesan kesegaran sepanjang hari



Testimoni Penggunaa Ephyra Skin Bar




Testimoni Pengguna Ephyra Skin Bar yang Kacak
"Apa? Apa? Kacak? Siapa woii?" 
Hahaha. Siapa lagi yang kacak lagi hensem kann? Sudah tentulah aku . Poya dakk? Ada aku kisah? Hahaahaha

Let's be serious...

Aku bukanlah jenis cakap lebat lebat saja tapi hanya kosong. Aku dah cuba try test sendiri produk ESB ini dan memang menakjubkan. Korang yang menginginkan kulit yang gebus gebas patut cuba ESB ni. Serious tak menyesal . Harga tak lebih RM50 tetapi hasil seperti harga RM50,000.

Ini adalah antara masalah kulit aku dan penyelesainnya.
 Masalah Kulit
 Penyelesaian
 Berminyak
 Ephyra Skin Bar
 Jerawat
 Ephyra Skin Bar
 Parut Jerawat
 Ephyra Skin Bar
 Pori Hitam
 Ephyra Skin Bar
 Pori Putih
 Ephyra Skin Bar

See? Dalam satu produk semua masalah kulit aku dapat diselesaikan dengan ESB. Sungguh indah lah ESB ni. Sungguh tidak menyesal aku berjumpa jodoh dengan si ESB ni.

Produk ini aku start guna  10 Jun 2015 dan mula mendapat kesan selepas 2 minggu penggunaan. Sangat pantas! Bagi aku tersangatlah pantas walaupun produk lain mereka cakap kesan dalam 3 hari. Tipulah wey semua tu!

Aku bukanlah yang seperti suka bereksperimen dengan pencuci muka. So, aku just pernah pakai Garnier Men sebab tengok Si Fahrin Ahmad dalam iklan. Muka berseri seri je tapi bila aku pakai hampehh! Makin banyak  jerawat mungkin kerana tidak serasi dengan aku. Tetapi dengan ESB sangat serasi bersama. Pertemuan aku dengan ESB adalah jodoh . Cehhh xD Hahahaha!

Tanpa bukti mungkin kepercayaan korang terhadap aku masih diragui bukan? Jadi, aku kemukakan bukti aku sendiri dibawah.

Tentu peratus kepercayaan korang naik mencanak kan? Haahahaha. Inilah antara keindahan ESB ni. Ini baru sedikit , masih banyak lagi yang aku dapat dengan menggunakan ESB. Sungguh aku terkesima dengan ESB. 

Masa pakai ESB muka ni rasa berangin sikit, mungkin kesan penggunaan yang utama. Tapi, muka aku rasa sangat suci bersih selepas memakainya. Minyak pada muka aku makin lama makin berkurang sehinggalah sekarang tiada langsung minyak.

Parut jerawat juga semakin tidak kelihatan. Pori hitam dan putih pada atas hidung aku juga makin berkurangan. Sekarang ni masih ada tapi tidak sebanyak dulu. Kalau dulu, rasa geram nak kikis menatang tu. Tapi sekarang ni, aku bebas dari pori hitam dan putih.

Jerawat yang degil juga jarang naik sekarang . Kalau naikpun dalam sekejap je, lepas tu dah mengecut. Sungguh heaven nya sekarang ni. Muka aku semakin suci bersih bebas dari segala kuman-kuman dengan ESB!

Ingin menangi Iphone 6?
Haaa! Senang je weyy.
1.Beli Ephyra Skin Bar & Gunakannya
2. Snap Selfie Before & After spt yang aku buat tu
3. Lengkapkan caption ni "Ephyra Skin Bar pilihanku kerana ......"
4. Tag @ephyraskin dan hashtag #ephyraskinbarpilihanku
5. Post ke instagram anda
6. Pemenang dengan caption yang kreatif dikira pemenang



Cepat2 sertai! Tarikh tutupnya adalah 7 Ogos. Masih ada peluang yaa!!  

Maklumat yang lebih lanjut :
WEBSITE:

INSTAGRAM:

FACEBOOK:

30 May 2015

Resepi Biskut Raya 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!



Ramadan sudah hampir. Tinggal beberapa minggu lagi sebelum Ramadan menemui kita. Sudah pasti ibuk ibuk bapak bapak dah pikir pasai biskut raya. Tahun ni takyah beli biskut tunjuk lah. Buat sendiri lagi seronok!

Takyah risau pasai resepi sebab Abang akan bagi kat korang berbagai bagai jenis Biskut Raya yang terkini dan sedap lagi menawan

Senarai Biskut Raya 2015 :-

  • Balang Kuih Raya
  • Biskut Daisy
  • Biskut Aiskrim Nestum
  • Biskut Aiskrim Strawberry
  • Biskut Amor Aiskrim
  • Biskut Angry Bird
  • Biskut Arab
  • Biskut Ayam
  • Biskut Badam
  • Biskut Batang Buruk
  • Biskut Batang Buruk Popia Mini
  • Biskut Belinjau
  • Biskut Bintang Kejora
  • Biskut Bola Kristal
  • Biskut Bright Eye Susan
  • Biskut Buah Kana
  • Biskut Buah Pinggang
  • Biskut Bubble Rice
  • Biskut Bunga Cina
  • Biskut Butang
  • Biskut Cendawan
  • Biskut Cereal Blend
  • Biskut Cerelac
  • Biskut Chocolate Pretzel
  • Biskut Cincin
  • Biskut Cip Coklat Putih
  • Biskut Coco Crunch Cookies
  • Biskut Coffee Bean
  • Biskut Coklat Collata
  • Biskut Coklat Swirl
  • Biskut Coklat Urai
  • Biskut Coklat Zebra Daisy
  • Biskut Comot Coklat
  • Biskut Cornflakes Madu
  • BISKUT CREAM CHEESE
  • Biskut Croquant
  • Biskut Dahlia
  • Biskut Dam
  • Biskut Denmark
  • Biskut Donut
  • Biskut Emping Jagung Nestum
  • Biskut Epal
  • Biskut Famous Amos
  • Biskut Fancy Ice Cream
  • Biskut Fantasia
  • Biskut Ferrero Rocher
  • Biskut Frambozen Kenari
  • Biskut Gajus
  • Biskut German
  • Biskut Goreng
  • Biskut Green Lace
  • Biskut Green Princess
  • biskut gula kipas
  • Biskut Halia
  • Biskut Hazelnut
  • Biskut Irish
  • Biskut Jagung
  • biskut jakarta
  • Biskut Jantung Hati
  • Biskut Kacang Tanah
  • Biskut Kasih
  • Biskut Kenari
  • Biskut Kentang
  • Biskut Kentang Beroat
  • Biskut Keracis
  • Biskut Kerisik
  • Biskut Kismis
  • Biskut Koko Rangup
  • Biskut Kopi
  • Biskut Kuaci
  • Biskut Kurma
  • Biskut Lamington
  • Biskut Lapis Cheese
  • Biskut Lemak
  • Biskut Lemon
  • Biskut Lidah Kucing
  • Biskut Luscious Hazelnut Oat
  • Biskut M&M
  • Biskut Makmur
  • Biskut Mama Carey
  • Biskut Manggis
  • Biskut Marble Shortbread
  • Biskut Marble Susu Cappucino
  • Biskut Masam Manis
  • Biskut Matahari
  • Biskut Mazola
  • Biskut Mellow Brownies
  • Biskut Mentega Kacang Rangup
  • Biskut Meringue Kisses
  • Biskut Nestum
  • Biskut Ovaltine
  • Biskut Peanut Butter
  • Biskut Pineapple Flintstone Roll
  • Biskut Pistachio Biscotti
  • Biskut Popia Nestum
  • Biskut Puteri Salju
  • Biskut Quaker Oats
  • Biskut Raya Tanpa Bakar
  • Biskut Raya Tanpa Telur
  • Biskut Red Pearl
  • biskut sampan
  • Biskut Sarang Semut
  • Biskut Semperit
  • Biskut Seroja
  • Biskut Sesame Squares
  • Biskut Snowy
  • Biskut Sour Cream Chocolate Chip Cookies
  • Biskut Suji
  • Biskut Suji Royal Brunei
  • Biskut Susu
  • Biskut Swiss Star
  • Biskut Tart Bunga Teratai
  • Biskut Tart Nenas Landak
  • Biskut Tat Epal
  • Biskut Tayammum
  • Biskut Telur Rebus
  • Biskut Tembikai
  • Biskut Teratai Delima Hati
  • Biskut Tiramisu
  • Biskut Tutku
  • Biskut Udang Kering
  • Biskut Ulat Bulu
  • Biskut Vico
  • Biskut Viennese
  • biskut wafer coklat
  • Biskut Walnut
  • Biskut Warna-warni Rangup
  • Biskut White Truffle
  • Blueberry Crepe
  • Buat Biskut Raya
  • Caramel Macchiato Cheesecake
  • Choc Fudge Brownies
  • Chocolate Chip Oreo Cookies
  • Cupcake Oren
  • Cupcake Pelangi
  • Cupcake Strawberry
  • Cupcake Vanilla
  • Cupcake Velvet
  • Donut Nutella Dan Nestum
  • Dorayaki
  • Durian Crepe
  • Ebook
  • Kacang Tanah Goreng Pedas
  • Kek Asam Manis
  • Kek Batik Coklat
  • Kek batik jawa
  • Kek Black Forest
  • Kek Butter
  • Kek Carrot
  • Kek Cawan Coklat Kukus
  • Kek Durian
  • Kek Gula Hangus
  • Kek Jantung Pisang
  • Kek Karamel Pelangi
  • Kek Keju Coklat Baldu
  • Kek Krim Cheese Tanpa Guna Oven
  • Kek Lapis Sarawak
  • Kek Lobak
  • KEK MINYAK
  • Kek Opera
  • Kek Pop
  • Kek Span Pandan
  • Kek Velvet
  • Kek Waffer Mocha Chipsmore
  • Kek Yogurt Strawberi
  • Kerepek Bawang
  • Kerepek Ubi Kentang
  • Kerepek Ubi Pedas
  • Kuih Bahulu
  • Kuih Bangkit
  • Kuih Buah Rotan
  • Kuih Cakoi
  • Kuih Getas
  • Kuih Gunting
  • Kuih Jongkong
  • Kuih Kaswi
  • Kuih Koci
  • Kuih Lenggang
  • Kuih Lompanh
  • Kuih Penyaram
  • Kuih Puteri Mandi
  • Kuih Raya
  • Kuih Rempeyek
  • Kuih Ros
  • Kuih seri muka
  • Kuih Siput
  • Kuih tahi itik
  • Panduan
  • Pau
  • Pizza
  • PUDING TRIFFLE
  • Putu Piring
  • Rempeyek
  • Resepi Puding Roti
  • Roti Ban
  • SWIRLY CHOCOLATE CHIPS and M & M CHOCOLATE COOKIES with NUTS


Inginkan resepi Biskut Raya 2015 yang simple dan mudah untuk dibuat? Layari http://resepibiskut.blogspot.com/

13 Feb 2015

Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my


Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

http://www.nile.com.my/page.php?cd=96
*Nak join. Klik Banner ^*

Hai! Hai! 

Lama dah tak update ini blog haaa. Mood semakin merudum untuk blogging sebab takde duit nak renew domain :( hahaaha. Terpaksaalah guna address http://galahpanjangg.blogspot.com . Takde rezeki lagi nak renew domain tapi takpelah kerana usaha tangga kejayaan. Hohoo :p

Aku bukan nak mengulas pasai mood aku yang jahanam ini . Aku nak gitauu korang yang aku niii memang kelaparan produk yang bernilai RM150 daripada online shopping yang tersohor iaitu Nile.Com.My . Sangar sangat dahagakan produk itu. HAHA! Macamlah aku ni orang paling miskin dalam dunia. 

Takdelah. Gurau je. Aku cuma cuba nasib je . Kalau dapat satu bonus untuk aku kerana masa ni tengah pokai nii . hahaha! Takdan nak bergaya sangat dah!

Kalau aku berpeluang salah seorang daripada 5 yang terpilih dapat memilih produk daripada Nile.com.my aku akan pilih produk :



RM94.34
RM44.90

RM51.94
RM25.90

RM51.94
RM25.90

RM103.88
RM24.20

Jumlah semua harga barangan yang aku pilih ialah :
RM44.90+RM25.90+RM25.90+RM24.20 
= RM120.90


Moga2 aku terpilih :) Dapatlah aku bergaya di Tahun Baru Cina nanti. Btw, Go Xi Fa Cai untuk semua warga kerja Nile.com.my serta semua yang menyambutnya :)