/*

31 Jul 2015

Ephyra Skin Bar Penyelamat Raya Aku!

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Produk Ephyra tidak lagi asing pada kita kerana produk ini menjadi produk yang hot dan digilai ramai "pencinta kulit halus mulus". Produk ini sememangnya berkesan dan bukanlah produk yang indah khabar dari rupa.

Tahukah anda?
Ephyra ini telah melancarkan satu produk yang baru iaitu Ephyra Skin Bar atau singkatannya ESB. ESB ini adalah sejenis sabun pencuci muka yang lain daripada yang lain. Memang magic betul betul magic. Bukan omongan kosong ajaa!



Formulasi Ephyra Skin Bar 

 ☛ Bearberry Alpha Arbutin A Extract

Bahan ini dikatakan paling berkesan, cepat malah lebih selamat untuk mencerahkan kulit. Mencerahkan kulit ini tidak bermakna memutihkan kulit tetapi menggantikan kulit yang tidak sihat kepada yang lebih bermaya.  
☛ Rice Bran Oil
Mempunyai kandungan vitamin, nutrien dan agen anti oksida yang mampu mengekalkan ketegangan kulit serta mampu menyuburkan dengan memperbaiki kulit yang telah tidak sihat.
☛ Carrot Extract
Sifat anti kerandangan mampu mengembalikan warna kulit yang lebih sekata dan lebih bersinar dengan melindungi kulit daripada sinaran matahari yang melampau yang mampu merosakkan cell cell kulit muka.
☛ Seaweed
Merupakan salah satu agen yang boleh menghilangkan jerawat dan menjadikan kulit muka lebih anjal dan menaikkan seri wajah yang selama ni kusam dan tidak bermaya.
☛ Banana Enzyme
Bertindak sebagai anti penuaan yang boleh membaiki tekstur dan tona kulit di samping menjadikan kulit lebih licin, halu dan berseri.
☛ Kolegen
Bahan ini dapat menyokong ketahanan fizikal dan keanjalan kulit muka dengan menggantikan sel kulit dengan lebih cepat dan lebih berkesan untuk jangka masa yang panjang.


Keindahan Ephyra Skin Bar
Sudah pasti lagi memastikan ESB ini adalah produk yang indah. Sukar untuk ditafsirkan keindahannya yang sebenarnya. Hanya pengguna ESB sahaja yang tahu dan merasai keindahan ESB yang begitu menakjubkan! BOOM!

Antara yang dapat aku tafsirkan keindahan ESB ini.

-Menggebukan dan mencerahkan kulit
-Menghaluskan kulit dan menghilangkan jeragat
-Menghilangkan parut dan kedutan
-Membantu menghilangkan bintik-bintik hitam
- Menghilangkan parut jerawat & jeragat
- Menghilangkan 'blackheads' di muka
- Menanggalkan kesan solekan dengan efektif
- Memberi kesan kesegaran sepanjang hari



Testimoni Penggunaa Ephyra Skin Bar




Testimoni Pengguna Ephyra Skin Bar yang Kacak
"Apa? Apa? Kacak? Siapa woii?" 
Hahaha. Siapa lagi yang kacak lagi hensem kann? Sudah tentulah aku . Poya dakk? Ada aku kisah? Hahaahaha

Let's be serious...

Aku bukanlah jenis cakap lebat lebat saja tapi hanya kosong. Aku dah cuba try test sendiri produk ESB ini dan memang menakjubkan. Korang yang menginginkan kulit yang gebus gebas patut cuba ESB ni. Serious tak menyesal . Harga tak lebih RM50 tetapi hasil seperti harga RM50,000.

Ini adalah antara masalah kulit aku dan penyelesainnya.
 Masalah Kulit
 Penyelesaian
 Berminyak
 Ephyra Skin Bar
 Jerawat
 Ephyra Skin Bar
 Parut Jerawat
 Ephyra Skin Bar
 Pori Hitam
 Ephyra Skin Bar
 Pori Putih
 Ephyra Skin Bar

See? Dalam satu produk semua masalah kulit aku dapat diselesaikan dengan ESB. Sungguh indah lah ESB ni. Sungguh tidak menyesal aku berjumpa jodoh dengan si ESB ni.

Produk ini aku start guna  10 Jun 2015 dan mula mendapat kesan selepas 2 minggu penggunaan. Sangat pantas! Bagi aku tersangatlah pantas walaupun produk lain mereka cakap kesan dalam 3 hari. Tipulah wey semua tu!

Aku bukanlah yang seperti suka bereksperimen dengan pencuci muka. So, aku just pernah pakai Garnier Men sebab tengok Si Fahrin Ahmad dalam iklan. Muka berseri seri je tapi bila aku pakai hampehh! Makin banyak  jerawat mungkin kerana tidak serasi dengan aku. Tetapi dengan ESB sangat serasi bersama. Pertemuan aku dengan ESB adalah jodoh . Cehhh xD Hahahaha!

Tanpa bukti mungkin kepercayaan korang terhadap aku masih diragui bukan? Jadi, aku kemukakan bukti aku sendiri dibawah.

Tentu peratus kepercayaan korang naik mencanak kan? Haahahaha. Inilah antara keindahan ESB ni. Ini baru sedikit , masih banyak lagi yang aku dapat dengan menggunakan ESB. Sungguh aku terkesima dengan ESB. 

Masa pakai ESB muka ni rasa berangin sikit, mungkin kesan penggunaan yang utama. Tapi, muka aku rasa sangat suci bersih selepas memakainya. Minyak pada muka aku makin lama makin berkurang sehinggalah sekarang tiada langsung minyak.

Parut jerawat juga semakin tidak kelihatan. Pori hitam dan putih pada atas hidung aku juga makin berkurangan. Sekarang ni masih ada tapi tidak sebanyak dulu. Kalau dulu, rasa geram nak kikis menatang tu. Tapi sekarang ni, aku bebas dari pori hitam dan putih.

Jerawat yang degil juga jarang naik sekarang . Kalau naikpun dalam sekejap je, lepas tu dah mengecut. Sungguh heaven nya sekarang ni. Muka aku semakin suci bersih bebas dari segala kuman-kuman dengan ESB!

Ingin menangi Iphone 6?
Haaa! Senang je weyy.
1.Beli Ephyra Skin Bar & Gunakannya
2. Snap Selfie Before & After spt yang aku buat tu
3. Lengkapkan caption ni "Ephyra Skin Bar pilihanku kerana ......"
4. Tag @ephyraskin dan hashtag #ephyraskinbarpilihanku
5. Post ke instagram anda
6. Pemenang dengan caption yang kreatif dikira pemenang



Cepat2 sertai! Tarikh tutupnya adalah 7 Ogos. Masih ada peluang yaa!!  

Maklumat yang lebih lanjut :
WEBSITE:

INSTAGRAM:

FACEBOOK: