/*

29 Aug 2015

#OhMyKelate #01

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Hey anak kampung! Hey anak bandar! Hey anak ayam! erhh? hahahaha

Perkataan kelate yang pertama yang akan ada tahu hari ada perkataan "EREK"




Perkataan "EREK" berasal dari perkataan Mat Salleh iaitu "ERECT" . Tengoklah situasi untuk menggunakan perkataan "EREK" ini. 

SEKARANG ANDA TAHU BUKAN? #KayanyaBahasaKELATE



Nota SGP : Segmen ni akan dipublish sekali seminggu sahaja iaitu pada setiap hari Sabtu . Stay tune untuk perkataan yang seterusnya pada minggu hadapan!


28 Aug 2015

BADI FULL MOVIE WATCH ONLINE & DOWNLOAD

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!




TAJUK : BADI
Tarikh Tayangan : 15 Oktober 2015 
Genre : Seram
Pengarah : Eyra Rahman
Pelakon :  Adiba Yunus,Azwan Kombos,Rashidah Jaafar
Terbitan : Metrowealth

TRAILER BADI FULL MOVIE :



BADI FULL MOVIE WATCH ONLINE : KLIK SINI
BADI FULL MOVIE DOWNLOAD : KLIK SINI

BRAVO 5 FULL MOVIE WATCH ONLINE & DOWNLOAD

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!



TAJUK : BRAVO 5 
Tarikh Tayangan : 10 September 2015
Genre : Aksi
Pengarah : Mohd Latiff Zami (Yeop Hitler)
Pelakon : Remy Ishak, Beto Khushairy, Hattan, Shashi Tharan,
Xavier Fong, Fran Peterson, Sofi Jikan, Normah Damanhuri
Penerbit : Karya Prima Production

TRAILER BRAVO 5 FULL MOVIE :


BRAVO 5 FULL MOVIE WATCH ONLINE : AKAN DATANG
BRAVO 5 FULL MOVIE DOWNLOAD FREE : AKAN DATANG

Filem Nota Full Movie Download & Watch Online

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!


TAJUK : NOTA
Tarikh Tayangan : 13 Ogos 2015
Genre : Psiko, Ngeri, Jenayah
Pengarah : Yasu Tanaka
Pelakon : Maya Karin, Hans Isaac, Ramli Hassan, Rin Izumi
Penerbit : 42nd Pictures


TRAILER FILEM NOTA FULL MOVIE  :



NOTA FULL MOVIE WATCH ONLINE : AKAN DATANG
NOTA FULL MOVIE DOWNLOAD : AKAN DATANG

Ucapan Hari Jadi Terbaik 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Kebiasaanya ucapan hari jadi ini , orang wish pendek-pendek je kan? Tapi sudah pasti korang akan bagi ucapan Hari Lahir yang terbaik untuk orang tersayang kan? Tiada idea ke? Tak apa cik adik cik abang, aku akan bagi idea-idea untuk anda wish ucapan Selamat Hari Jadi kepada kawan baik , girlfriend , boyfriend , kekasih , mak , ayah atau sesiapa sahaja ok.

Sucikan diri dengan berwudhu...Bersih kan jiwa dengan solat…Sucikan hati dengan keikhlasan.... Sucikan usia dengan cinta mu.. ..Selamat ulang tahun Kekasihku/Sahabatku
SELAMAT ULANG TAHUN!  •*¨*•♫♪。 ✿* Selain kata-kata "Selamat Ulang Tahun" Tiada doa yang boleh kupanjatkan......Selain doa semoga panjang umur dan bahagia
SELAMAT ULANG TAHUN!I  •*¨*•♫♪。 ✿*

Waktu nyalaan lilin membias di wajahmu.
Ku satukan doa untuk bahagiamu.......
Di hari lahir tahun mu,.....
Ikatan janji selalu mengeja hati tanpa henti.......
Met lagi th. honey.. i miss u.....
Tahukah kamu perasaan yang bahagia ketika.....
Seseorang yang menyayangimu.....
Seseorang yang selalu memikirkan-mu....
Seseorang yang sangat memerlukan-mu....
Namun akan lebih mengasyikkan saat kamu mengerti....
seseorang yang tidak lupa hari lahir tahunmu......
iloveyou my sweetheart......
SELAMAT HARI JADI KEKASIHKU •*¨*•♫♪。 ✿* 

 Sebelum hari ini terlewat......Izinkanlah ku genggam tanganmu.......Memandang matamu dgn penuh kasih.......Dan memelukmu hangat sembari membisikkan
Selamat Hari Jadi kekasih hatiku......Semoga panjang umur dan cinta kita kekal abadi..

Birthday wishes Versi Bahasa Inggeris

On your special day, I am recalling all of the great times we’ve spent together. You always bring a sweet smile to my face! Happy Birthday to you, my special friend, who will forever hold a special place in my heart.

On your special day, I am recalling all of the great times we’ve spent together. You always bring a sweet smile to my face! Happy Birthday to you, my special friend, who will forever hold a special place in my heart.

 A friend like you is more priceless than the most beautiful diamond. You are not only strong and wise, but kind and thoughtful as well. Your birthday is the perfect opportunity to show you much I care and how grateful I am to have you in my life.

There are so many things about our friendship that I love. Your birthday is going to be the perfect time to celebrate your special day, and all that our friendship means to me. I look forward to showing you how much I care.

 Your birthday is a wonderful occasion all by itself. But for me, it’s a special day allowing me to thank God for all that your friendship has meant to me.

 Words alone are not enough to express how happy I am you are celebrating another year of your life! My wish for you on your birthday is that you are, and will always be, happy and healthy! Don’t ever change.



Seach Keywords :

ayat  hari jadi, ayat power, ayat sambut hari lahir, ucapan hari jadi, ucapan hari lahir, ucapan selamat hari jadi kawan, ucapan selamat lahir,  

Rezeki dari Allah datang lagi .

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!




Holla cik adik cik manis. Udah lama abam tak update blog ni. Entah lah weyy . Mood nak berblogging dah terbang melayang layang dah sekarang ni. Kene seru balik mood supaya datang balik , kalau tak memang sunyi lah blog aku ni , sesunyi gua tempurung . hikhikk.

First of all , aku nak mintak maaf kepada sesiapa yang aku pernah berbuat salah. Mungkin kadang kala aku tidak sangka perbuatanku , percakapanku menyinggung perasaan anda-anda semua. Mohon ampun maaf eh uols!

Rezeki daripada Allah datang lagi hasil blogging walaupun kurang mengaktifkan diri. Aku kurang update je sekarang tapi aku blogwalking hari-hari woi , Cuma tak tinggalkan jejak je . Aku menjadi sebagai silent reader je sekarang ni. Kalau trafik blog uols naik mencanak tu sebab aku lah tu. Kah!

Baru baru ini aku ada menjoinkan diri dalam contest dari blog coklateyes iaitu Kak Inannie Ariffin. Target aku sebenarnya nak mendapatkan Iphone 6 , kalau tak dapat iphone 6 atleast dapat tempat pertama , Tetapi sangkaan aku meleset aku mendapat tempat ke  8 sahaja. Tapi aku bersyukur kepada Allah. Bersyukurlah daripada tiada kan.



Terima kasih kepada Founder Ephyra , Pn Amiza , kepada penganjur Cik Innanie Ariffin , kepada peserta-peserta dan kepada semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung . Semoga rezeki berpihak kepada saya pada masa akan datang . Byee . Chawww dulu yawww!


Nota Kaki : Ada segmen menarik akan diadakan di blog ini ye . Stay tune. 


6 Aug 2015

Sayaiday dan Ayueidris Giveaway August 2015

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!



Jom ramai-ramai join giveaway yang dianjurkan di blog Sayaiday.com dan Ayueidris.com 
Antara hadiah yang ditawarkan adalah :



+ 1 x Penginapan 2 hari 1 malam di The Kabin,Jeram Selangor *
+ 2 keping tiket Aquaria KLCC
+ Sebuah buku karya Dr. Anwar Fazal, Tribulasi 365
+ RM30 Voucher Parkamaya
+ RM150 Voucher Parkamaya
+ RM50 Voucher Pak John Steamboat
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 6 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 10 Mangkuk Boat Noodle)
+ Voucher Makan Boat Noodle (Free 12 Mangkuk Boat Noodle)
+ Outdoor Photoshoot by Islam (Website)
+ 5 set Chrochet Heart (5 pemenang)

Seramain 15 Pemenang Bertuah dan Contest berakhir pada 19 August 2015.


Anjuran blog : www.sayaiday.com, www.ayueidris.com, akumohdfakhrulislam.blogspot.com

Klik Link ini untuk join contest : http://goo.gl/H0lgNa