/*

21 Sep 2015

Bergaya sakan di Zmar Apparel Shoppe

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

 
Syira adalah pemilik blog Syira Lokman telah jadi vendor di Butik Zmar Apparel Shoppe sejak April 2015 yang lalu. Alhamdulillah...berniaga biasalah ada pasang surut but ni permulaan yang baik. :) i'm happy !
NAK RAYA DAH NI ! JOM SHOPPING ^_^

Telekung ni kainnya sangat best oke ! tak jarang, sejuk..and corak sangat lawa :D
paling best design kat bahagian muka, nampak kemas sangat !
macam-macam warna ada, pilih je nak mana di Zmar Apparel Shoppe !
serbuuu cepattt !



ada yang dah serbu butik Zmar Apparel Shoppe ke belum ??
Alaa..tak susah pun nak cari..dekat je dengan butik SBU..
sambil belajar, berblog..Syira nak cari duit sikit..mula jadi vendor dulu..
Rezeki Allah bagi kan :) kita usaha je..

Kalau korang nak tahu, di butik ni banyak lagi vendor lain juga tau !
tapi kalau pergi wajibbb beli koleksi by Syira Lokman ! 
wajib oke..
hehe..limited pieces tauuuu  :D semua dibawah harga RM100...dress pun RM79 je okeee ! 
Takde yg lebihhhh..syokkk kannn ? kalau tempat lain beratus-ratus..beli koleksi by Syira Lokman..semua berpatutan !

Antara barangan Syira Lokman (vendor) yang  dijual di butik ini ialah :

  • shimmery bawal square (boleh pakai depan belakang, mudah bentuk, senang iron)
  • knit t-shirt
  • cotton cardigan
  • wool cardigan 
  • cardigan leopard
  • prada lace exclusive blouse
  • eyelash dress
  • baju kurung lace
  • kurti blouse
  • telekung
  • songket blouse and many more :D



Shimmery bawal square ni keluaran exclusive by Syira Lokman tau !
korang takkan jumpa di mana-mana bawal sama macam ni..
tailormade and sangat selesa dipakai !
yang bestnya tudung ni..kalau korang pakai hari ni,lepas tu mesti nak kena gantung elok sebab esok or lusa nak pakai balik kan ? tapi tudung ni, korang tindih lah dengan beberapa helaian tudung yang lain, confirm bila pakai semula tanpa iron still mudah bentuk !
kalau memang siap pin tu, sarung je ! 
mudah and cepat tau !

Allah..nak cerita kelebihan bawal square ni banyak !
cuba dulu baru tauuu..hanya RM30 sahaja !

  • kain berkualiti
  • tak jarang
  • mudah bentuk
  • shimmery
  • pelbagai warna menarik
  • mudah iron dan tak mudah kedut
  • saiz 1m x 1m 
  • boleh dilabuhkan dan digayakan mengikut citarasa anda.


So jangan lupa singgah Butik Zmar Apparel Alam Avenue di Shah Alam !
banyak juga vendor lain di butik tu..
datang shopping and borong semua tudung and bajuu tauuu !
 Ada macam macam warna and
paling penting..
HARGA BERPATUTAN !

Tiada yang melebihi RM100 punnn :D
syokkann :D
..nak rayaaa ni..cepat rebut beli dress, baju, tudung murah murahhh :D

Jom dapatkan pakaian exclusive by Syira Lokman di 
Butik Zmar Apparel Alam Avenue !
Sambil tu boleh cuci mata tengok barangan vendor lain dan owner butik tu sendiri :D


Alamat :
E-23-G,Alam Avenue 2, Jln Serai Wangi M 16/M,Seksyen 16, Shah Alam 

No telefon :
0172045027, 0137147816 

Waktu operasi:

5 Sep 2015

#OhMyKelate #02

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Holla everyone?

Segmen #OhMyKelate diteruskan pada minggu ni. Minggu lepas kito semo belajar perkataan "EREK" (KLIK) Tentu menarik bukan bahasa kelate ni? Jadi, jom kita tengok perkataan apa untuk minggu ini.


Dalam bahasa Malaysia , kita ada KATA GANDA kannn? Bahasa Kelate juga ada. Ini adalah salah satunya. 

Jauh Jelaq bermaksud jauh yang teramat sangat.

Contoh ayat:
Jauh Jelaq wei rumoh Pok Wan ni. Lambat lagi ko nok sapa?

SEKARANG ANDA TAHU BUKAN? #KayanyaBahasaKELATE

Nota SGP : Segmen ni akan dipublish sekali seminggu sahaja iaitu pada setiap hari Sabtu . Stay tune untuk perkataan yang seterusnya pada minggu hadapan!

4 Sep 2015

Lima Destinasi Impian

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Thanks uols kerana masih sudi menjenguk aku di belog ni. Tulis title and save draft itulah hobi aku setiap hari. Mesti ada je bende kacau aku ketika nak bebel dalam blog ni . Hahahahha!

Pasti lu orang semua suka melepaskan tension ke tempat-tempat cantik an an? Aku memang seronok kalau dapat pergi ke tempat tempat nengok alam semula jadi. Aku ni jenis nature lover gak lah . *Nature lover lah sangatttt :p*  Sebabnya dengan nengok bende-bende ni lah aku jadi tenang dan aman damai.

So, ada lima destinasi yang aku ingin tuju dan memang aku akan tuju jugak suatu hari nanti. Kau tunggu yaaaa!

5. Pulau Mabul , Sabah



Aku rasa , aku tak perlu describe panjang pasai pulau ni sebab tengok gambar je mesti lu orang tahu kenapa aku nak pergi sini kan? Tempatnya adalah di Sabah. Serius best sini! Kalau terus tinggal disini pun takpe kannn? :)

4. Lexis Hibiscus Port Dickson


Pemandangan dari atas nampak macam bunga raya sebab tu dinamakan "hibiscus" Pandaikan aku? Muahahaha! Air yang membiru itu memang indah. Tapi ingatlah air yang tenang jangan disangkakan tiada buaya . hahahahaa. Lebih menarik lagi resort ini menawarkan beberapa pakej bilik dan yang paling menarik adalah Panorama Pool Villa yang mengadap ke laut lepas. Tinggal di bilik ini pasti membuat pandangan anda bebas ke laut lepas sambil di sapa angin dari Selat Melaka.


Ini yang paling menarik! Resort ini menawarkan kolam renang di dalam bilik anda sendiri bagi yang inginkan privasi. Tak perlu keluar bilik untuk mandi dan tak perlu berkongsi dengan orang ramai. Hahahaah! Itu yang penting. Yang tak menarik tentang kolam ini , memang biase lah kencing kencing dalam kolam *aku pun biase buat*  ni kan, sekali tertelan. memang emphhh jawabnya. hahahaha

3. Gunung Kinabalu , Sabah


Aku memang dah lama teringin nak mendaki tempat-tempat tinggi ni lagi-lagi Gunung Kinabalu. Aku nak tengok pemandangan bawah dari atas gunung. Ya Allah! Bila lah boleh menjejakkan kaki di puncak Gunung Kinabalu . Warghhhhh :'(

2. LEGOLAND® Malaysia Resort


Masa mula-mula tempat ini dibuka , aku tidak begitu teruja untuk lawati tempat ni. Aku pun taktahu kenapa , mungkin sebab aku tak begitu suka Lego dan aku sangka ini tempat untuk kanak kanak ribena sahaja. Tapi sangkaan aku meleset selepasa aku baca entry salah satu blogger iaitu Blog Lan Careno . Sumpah best giler weiiii. 

1. Genting Highlands

 

Ya. Memang aku tak pernah pergi pun GH ni. Lalu pun tak pernah. Orang kata kat sini Syurga Permainan. Aku teringin nak naik Roller Coaster yang tinggi dan berputar-putar tu. Kau tunggu yaa Genting Higlands!


Semua tempat adalah di dalam Malaysia kann? Sebab... I LOVE MALAYSIA! Hahaahaha