/*

4 Sep 2015

Lima Destinasi Impian

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Thanks uols kerana masih sudi menjenguk aku di belog ni. Tulis title and save draft itulah hobi aku setiap hari. Mesti ada je bende kacau aku ketika nak bebel dalam blog ni . Hahahahha!

Pasti lu orang semua suka melepaskan tension ke tempat-tempat cantik an an? Aku memang seronok kalau dapat pergi ke tempat tempat nengok alam semula jadi. Aku ni jenis nature lover gak lah . *Nature lover lah sangatttt :p*  Sebabnya dengan nengok bende-bende ni lah aku jadi tenang dan aman damai.

So, ada lima destinasi yang aku ingin tuju dan memang aku akan tuju jugak suatu hari nanti. Kau tunggu yaaaa!

5. Pulau Mabul , Sabah



Aku rasa , aku tak perlu describe panjang pasai pulau ni sebab tengok gambar je mesti lu orang tahu kenapa aku nak pergi sini kan? Tempatnya adalah di Sabah. Serius best sini! Kalau terus tinggal disini pun takpe kannn? :)

4. Lexis Hibiscus Port Dickson


Pemandangan dari atas nampak macam bunga raya sebab tu dinamakan "hibiscus" Pandaikan aku? Muahahaha! Air yang membiru itu memang indah. Tapi ingatlah air yang tenang jangan disangkakan tiada buaya . hahahahaa. Lebih menarik lagi resort ini menawarkan beberapa pakej bilik dan yang paling menarik adalah Panorama Pool Villa yang mengadap ke laut lepas. Tinggal di bilik ini pasti membuat pandangan anda bebas ke laut lepas sambil di sapa angin dari Selat Melaka.


Ini yang paling menarik! Resort ini menawarkan kolam renang di dalam bilik anda sendiri bagi yang inginkan privasi. Tak perlu keluar bilik untuk mandi dan tak perlu berkongsi dengan orang ramai. Hahahaah! Itu yang penting. Yang tak menarik tentang kolam ini , memang biase lah kencing kencing dalam kolam *aku pun biase buat*  ni kan, sekali tertelan. memang emphhh jawabnya. hahahaha

3. Gunung Kinabalu , Sabah


Aku memang dah lama teringin nak mendaki tempat-tempat tinggi ni lagi-lagi Gunung Kinabalu. Aku nak tengok pemandangan bawah dari atas gunung. Ya Allah! Bila lah boleh menjejakkan kaki di puncak Gunung Kinabalu . Warghhhhh :'(

2. LEGOLAND® Malaysia Resort


Masa mula-mula tempat ini dibuka , aku tidak begitu teruja untuk lawati tempat ni. Aku pun taktahu kenapa , mungkin sebab aku tak begitu suka Lego dan aku sangka ini tempat untuk kanak kanak ribena sahaja. Tapi sangkaan aku meleset selepasa aku baca entry salah satu blogger iaitu Blog Lan Careno . Sumpah best giler weiiii. 

1. Genting Highlands

 

Ya. Memang aku tak pernah pergi pun GH ni. Lalu pun tak pernah. Orang kata kat sini Syurga Permainan. Aku teringin nak naik Roller Coaster yang tinggi dan berputar-putar tu. Kau tunggu yaa Genting Higlands!


Semua tempat adalah di dalam Malaysia kann? Sebab... I LOVE MALAYSIA! Hahaahaha

24 comments:

  1. Pulau Mabul jugak impian kite! Jom pegi sesame Ahakss~

    ReplyDelete
  2. Semoga awak dapat jejak ke semua tempat yg awk nk pegi tu...

    ReplyDelete
  3. terbaik ! memang best travel ni.

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Memang terlalu best. Banyak2 benda travel lah bende pling best tauu!

      Delete
  4. bestnya makan angin...

    me nak pergi Bukit Bendera!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn . Memang best dapat makan angin. Saya dh penah pegi BB masa kecik. Best dapat naik kereta kabel.

      Delete
    2. BB skang dah lain...awal tahun aritu pergi tapi x boleh naik...maintenance..sob3

      Delete
  5. Sy pun x pernah pergi tmpt2 tuu, kecuali Legoland, sbb sy org johor...

    dekat tak dekat lah. nk pnjm tajuk ni, nk buat entrii jugak.. tmpt2 yg sy nak pergii, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnye Legoland kan?
      Buatlah. boleh kita berkongsi pendapat kan..

      Delete
  6. ALHAMDULILLAH, no 1 dan 2 dah pergi , KK and temapat yang berair memang tak pg la tengok je. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh! bestnye pegi GH . Warghhhhh! *histeriaaa*

      Delete
  7. baru 2 tempat dah pergi..memang best cuti2 malaysia ni..no 5 memang the best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. no. 5 tu memang sesuai untuk org yg nature lover macam saya. hahaha. jom kite pegi. kikiki.

      Delete
    2. no. 5 tu memang sesuai untuk org yg nature lover macam saya. hahaha. jom kite pegi. kikiki.

      Delete
  8. semuanya menarik sungguh tmpt2 tu...

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. wahhh. untung lerr kak KG. Pegi tu panjat dakkk? ke pegi saja je.

      Delete
    2. wahhh. untung lerr kak KG. Pegi tu panjat dakkk? ke pegi saja je.

      Delete
  10. nice places .. done visiting .. n akak dh follow blog u . mind to follow me back ? ^_^

    ReplyDelete
  11. Cantiknya lexis tu.. berapa rm lah semalaman ye


    ReplyDelete
  12. waa..smuanye best..ble la leh smpai agak nye.ehhee

    ReplyDelete
  13. Antara semua tempat tu..aku nak g mabul island ja...

    ReplyDelete